Huippunimiä mukaan Sulkapalloliiton keskeisiin toimintoihin

Päävalmentaja Anu Niemisen äitiysvapaa jatkuu ja Teguh Santoso valmentaa hänen sijaisenaan Valmennuskeskuksessa 2.5. asti. Päävalmentajan sijaiseksi on 3.5.-31.8. väliseksi ajaksi nimetty Ville Lång. Lång on kaksinkertainen olympiaedustaja, joka oli parhaimmillaan miesten kaksinpelin maailman listan sijalla 21. Lungi Kingi on myös 13-kertainen Suomen mestari. Hän voitti urallaan 15 kansainvälistä turnausta. Päävalmentajahaku uudelle olympiadille alkaa lähikuukausina Jari Erikssonin vetämän selvitysryhmän työn edetessä.

Parasulkapallon päävalmentaja Pekka Rantanen vastaa jatkossa koko parasulkapallon kokonaisuudesta Suomessa. Pekan ydintehtäviin kuuluu maajoukkuepelaajien ja paralympialaisiin tähtäävien urheilijoiden valmentamisen lisäksi paratoiminnan kehittäminen ja koordinoiminen. Työ alkaa parapelaajan polun rakentamisella. Tukena Pekalla on Sulkapalloliiton pararyhmä, jonka puheenjohtajana toimii Heidi Manninen.

Sulkapalloliitto on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän tuen Girlminton-projektiin, joka tähtää tyttö- ja naispelaajien määrän kasvattamiseen lajissa. Toiminta lanseerataan seuroille myöhemmin tänä vuonna. Girlminton-toiminnan suunnittelusta ja valmennuksesta vastaavat Airi Mikkelä ja Riikka Sinkko.

Toivotamme kaikki yllä mainitut lämpimästi mukaan kehittämään suomalaista sulkapalloa ja kiitämme jo etukäteen arvokkaasta panoksesta!

Yhteistyössä