Naisten nelinpelin Suomen mestareille Kristiina Danskasen muistopalkinto

Suomen naissulkapallon kärkinimiin kuulunut Kristiina Danskanen menehtyi helmikuussa 2019. Hän oli kuollessaan 57-vuotias. Kristiina oli 13-kertainen Suomen mestari, joka edusti Suomea maaotteluissa 36 kertaa ja otti niistä 19 otteluvoittoa. Pelaajauransa jälkeen hän jatkoi lajin parissa valmentajana lukuisissa seuroissa sekä Mäkelänrinteen urheilulukiossa. Valmennustyön ohessa hän kävi myös tuomarikurssin vuonna 2012 ja toimi siitä lähtien tuomarina. Hän istui myös Suomen Sulkapalloliiton hallituksessa sekä liiton toimiryhmien jäsenenä.

Sulkapalloliitto on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän tuen Girlminton-projektiin, joka tähtää tyttö- ja naispelaajien määrän kasvattamiseen lajissa. Toiminta lanseerataan seuroille myöhemmin tänä vuonna. Girlminton-toiminnan suunnittelusta ja valmennuksesta vastaavat Airi Mikkelä ja Riikka Sinkko.

Girlminton-projekti on tasa-arvoa edistävä hanke, jonka konkreettisena osana lanseerataan SM-kisojen naisten nelinpeliin ikuisesti kiertävä Girlminton – Kristiina Danskasen muistopalkinto. Sulkapalloliitto on saanut hankkeelle Kristiina Danskasen omaisten hyväksynnän. Palkinnon suunnittelee Peter Bruun ja se ojennetaan ensimmäisen kerran naisten nelinpelin Suomen mestareille vuonna 2021.

Yhteistyössä