Sulkapalloliitto ylpeänä esittää – adidas Talent Teams!

Sulkapalloliiton liittoryhmätoiminta uudistuu. Ryhmät ovat jatkossa nimeltään adidas Talent Teams. Yksittäisen talenttiryhmän vuosikalenteri pysyy toiminnan osalta suurin piirtein samana eli pidämme edelleen tammi-, peruskunto- ja pitkäleirit ja jokainen ikäryhmä tekee 1-2 kansainvälistä kisamatkaa vuodessa.

-Olemme todella iloisia siitä valmentajajoukosta, joka lähtee luotsaamaan ikäluokkia. Hyvä valmentaja motivoi ja inspiroi pelaajia tekemään asiat parhaalla mahdollisella tavalla ja pysymään lajissa mukana. Paraskaan ei kuitenkaan pärjää yksin ja liiton päävalmentaja ja huippusulkapallon ohjausryhmä tulevat olemaan vastuuvalmentajien apuna kehittämässä talenttiryhmien toimintaa. Tällä pyritään varmistamaan, että toiminnan laatu kaikissa ikäluokissa vastaa kansainvälistä tasoa. Haluamme, että adidas Talent Teameillä ja niiden toiminnalla on selkeä brändi, joka on myös laatulupaus toiminnan takana. Yksi muutos toiminnassa on liiton uusi linjaus siitä, että talenttiryhmien valmentajat lähtevät kansainvälisille kisamatkoille pareina, jotta varmistetaan, että etenkin nuorimpien ikäluokkien pelaajilla on kaikkina hetkinä aikuinen valmentaja seuranaan ja pelaajat saavat enemmän valmennusta ja tukea kisamatkan aikana. Toisena uudistuksena valitut vastuuvalmentajat ovat itse päässeet valitsemaan apuvalmentajansa. Tällä on haluttu tukea mahdollisimman toimivien valmennustiimien muodostumista. Tavoitteenamme on, että panostuksemme talenttiryhmiin näkyy paitsi nuorten pelaajien urheilullisen elämäntavan tukemisena, myös konkreettisesti siinä, että yhä useampi pelaaja kulkisi lajissa pelaajanpolun Valmennuskeskukseen ja kansainvälisille kisakentille saakka jo tämän strategiakauden aikana, Sulkapalloliiton toimitusjohtaja Ville Valorinta kommentoi.

Ryhmien valmentajat ovat:

U19 Vastuuvalmentaja Ville Lång, apunaan Eetu Heino

U17 Vastuuvalmentaja Saara Hynninen, apunaan Pekka Sarasjärvi

U15 Vastuuvalmentaja Airi Mikkelä, apunaan Mathilda Lindholm

U13 Vastuuvalmentaja Sonja Pekkola, apunaan Jenny Nyström

Valmentajat tekevät ryhmien pelaajavalinnat yhdessä päävalmentajan ja huippusulkapallon ohjausryhmän kanssa mahdollisimman pian. U17-ikäluokan osalta pyritään aloittamaan syksyn EM-kisaan valmistautuminen heti, kun se on rajoitusten osalta mahdollista.

Valintakriteerit kaikille ikäryhmille ovat seuraavat:

Kilpailuaktiivisuus ja -menestys
Harjoittelee säännöllisesti ja tunnollisesti sekä haluaa kehittyä pelaajana
Halu olla mukana toiminnassa (aktiivinen osallistuminen leireille ja ulkomaiden kilpailumatkoille)
Valmentajien näkemä potentiaali pelaajassa

Talenttiryhmiin valituilta pelaajilta odotetaan valintakriteerien mukaista toimintaa ja tarvittaessa valintoihin tehdään tarkistuksia pitkin vuotta.

Arvokisoihin, maaotteluihin, joukkuekisoihin ja muihin vastaaviin tapahtumiin valitaan pelaajat erillisten kriteerien pohjalta.

Lanseeraamme uuden adidas Talent Teams -vaatemalliston kevään ja kesän aikana!

adidas Talent Teams -leirien ja kilpailumatkojen järjestelyistä vastaa Lauri Nuorteva lauri.nuorteva@sulkapallo.fi

Yhteistyössä