Kalle Koljosen olympiapaikka varmistui

BWF ilmoitti tänään, että enempää karsintakisoja ei pelata ja tämän hetkiset rankingit jäävät voimaan.

Tavoitimme tyytyväisen Kalle Koljosen.

-Olympiapaikan saavuttaminen tuntuu hyvältä, nyt täytyy vain toivoa, että kisat järjestetään!

Koska ensimmäisen kerran aloit haaveilla, että edustaisit joskus Suomea olympialaisissa?

-En muista milloin aloin haaveilemaan siitä. Ehkä olympiahaave on vain pikkuhiljaa kasvanut uran ja matkan varrella.

Miten valmistautuminen on sujunut ja mitä tapahtuu tässä vielä ennen Tokiota?

-Valmistautuminen on sujunut ihan hyvin. Selän kuntouttaminen on mennyt eteenpäin ja alkaa olemaan suht oireeton. Nyt pystyy taas treenaamaan täysiä ilman kipuja. Ennen Tokiota lähden pariksi viikoksi Tanskaan vielä treenaamaan, Koljonen kertoi.

Lue BWF:n tiedote tästä.

Ensimmäistä kertaa sulkapalloa nähtiin olympialaisissa vuonna 1972, jolloin se toimi näytöslajina Münchenin kesäolympialaisissa. Virallisesti sulkapallo otettiin ohjelmistoon vuoden 1992 Barcelonan olympialaisiin. Tällöin lajeina olivat miesten sekä naisten kaksin- ja nelinpelit. Sekanelinpeli teki ensiesiintymisessä 1996 Atlantan olympialaisissa.

Kalle Koljonen on yhdeksäs suomalainen sulkapalloilija, joka nähdään olympialaisissa. Suomea ovat aiemmin edustaneet Pontus Jäntti, Robert Liljequist, Anu Nieminen, Jyri Aalto, Kasperi Salo, Antti Viitikko, Ville Lång ja Nanna Vainio.

Yhteistyössä