Kalle Koljonen: Lähden haastamaan Axelsenia intoa täynnä

Olympialaisten arvonta suoritettiin tänään. Kalle Koljonen saa poolivaiheessa vastaansa tanskalaisen supertähden Viktor Axelsenin (WR 2) sekä Luka Wraberin Itävallasta (WR 87).

-Nyt tuli tuttu naama EM-kisoista. Viktor on maailman luokan pelaaja ja lähden haastamaan häntä intoa täynnä! Katsotaan, miten sujuu vielä isommalla areenalla häntä vastaan. Itävaltalaista vastaan minulla on sujunut peli todella hyvin ja olen pystynyt häntä vastaan kontrolloimaan pelin kulkua, mutta jokainen peli on erilainen, joten täytyy olla valmis häntä vastaan myös!

Koljonen palasi juuri Tanskasta Suomeen treenattuaan siellä kolmen viikon ajan.

-Ihan hyvin on sujunut! Nyt olen Suomessa ensi tiistaihin asti valmistautumassa. Sitten matka Japaniin käynnistyy ja siellä on lyhyt valmistautumisleiri ennen kuin siirrytään olympiakylään, Koljonen kertoo.

Kallen mukana matkustaa hänen valmentajansa Teguh Santoso.

-Arpa on aika kova: Kalle pääsee ottamaan revanssin Axelsenista, jolle hävisi EM-kisan semissä keväällä. Toisaalta Wraber on Kallelle hyvä vastustaja. Toivon, että Kalle taistelee kovaa ja nauttii koko kokemuksesta, hän kommentoi.

Kalle Koljonen on yhdeksäs suomalainen sulkapalloilija, joka nähdään olympialaisissa. Suomea ovat aiemmin edustaneet Pontus Jäntti, Robert Liljequist, Anu Nieminen, Jyri Aalto, Kasperi Salo, Antti Viitikko, Ville Lång ja Nanna Vainio.

Ensimmäistä kertaa sulkapalloa nähtiin olympialaisissa vuonna 1972, jolloin se toimi näytöslajina Münchenin kesäolympialaisissa. Virallisesti sulkapallo otettiin ohjelmistoon vuoden 1992 Barcelonan olympialaisiin. Tällöin lajeina olivat miesten sekä naisten kaksin- ja nelinpelit. Sekanelinpeli teki ensiesiintymisessä 1996 Atlantan olympialaisissa.

Yhteistyössä