AirBadminton Team Relay 6.-7.8.2021 Kuopiossa

Vänärin hiekoilla, pelataan perjantaina 6.8. ja lauantaina 7.8 AirBadmintonin seurajoukkueiden SM-tittelistäkilpailussa, jossa samalla testataan BWF:n uuden pelimuodon, AirBadminton Team Relayn, sääntöjä, jotka ovat vielä viimeistä viilausta vailla.

Säännöt toimitetaan 22.7.2021 klo 19:00 päättyvän ilmoittautumisajan jälkeen joukkue- ja sarjakilpailuiden online-ilmoittautumisen kautta ilmoittautuneille seuroille/joukkueille. Menettely johtuu siitä, että BWF ei ole virallisesti hyväksynyt sääntöjen ensimmäistä versiota. Suomalaiset tuomariit ovat päässeet jo esittämään omia näkemyksiään säännöistä Ilkka Vainion ollessa mukana BWF:n kehitysryhmässä, jonka vastuulla säännöt ovat.Ilmoittautuneet joukkueet saavat osin tästäkin syystä (myös vielä hyväksymättömät mutta) käyttökelpoiset suomenkileiset säännöt käyttöönsä harjoittelua varten.

Alustavasti kilpailuun kinnostuksensa on osoittanut yhdeksän joukkuetta seitsemästä seurasta ja jo reilun viikon kuluttua julkaistaan kaikki määräaikaan mennessä ilmoittautuneet joukkueet. Alla linkki, jota kannattaa käyttää hyvissä ajoin ennen 22.7.2021 klo 19:00!!
Kuusitoista ensimmäistä mahtuu mukaan!

Tästä suoraan ilmoittautumaan!

Kutsu: AirBadminton seura-SM 2021 Kuopio v1.0 (.pdf 224kt)

Kilpailussa pelataan joukkueiden välisessä ottelussa viisi peliä:
– Yksi naisten nelinpeli;
– Yksi miesten nelinpeli;
– Yksi sekanelinpeli;
– yksi kuusinpeli, jossa joukkue koostuu kahdesta miespelaajasta ja yhdestä naispelaajasta; ja
– Yksi kuusinpeli, jossa joukkue koostuu kahdesta naispelaajasta ja yhdestä miespelaajasta.

Muutama valittu pala säännöistä ilmoittautumista helpottamaan:

3.1 JOUKKUEEN KOKOONPANO
3.1.1 Joukkueessa on oltava vähintään kaksi ja enintään neljä miestä ja naista.
3.1.2 Jokaisen pelaajan on pelattava vähintään yksi peli jokaisessa ottelussa.
3.1.3 Yksi pelaajista on joukkueen kapteeni, joka ilmoitetaan kokoonpanolomakkeessa.

3.2 JOUKKUEEN KAPTEENI
Joukkueen kapteenin tehtäviin kuuluu:
3.2.1 huolehtii joukkueen käyttäytymisestä ja kurinalaisuudesta
3.2.2 toimittaa joukkueen kokoonpanon ajoissa ja edustaa joukkuetta arvonnoissa

3.3 PELIASU JA VARUSTEET
3.3.1 Pelaajat saavat käyttää löyhiä urheiluvaatteita, kuten toppeja, t-paitoja, shortseja ja uimapukua (miehillä oltava myös paita/yläosa).
3.3.2 Joukkueen pelaajien on käytettävä samanvärisiä peliasuja.
3.3.3 Pelaajien on pelattava paljain jaloin, paitsi ylituomarin antamalla poikkeusluvalla.
3.3.4 Pelaajat voivat käyttää hattua / pään suojaa, silmä- ja aurinkolaseja omalla vastuullaan. Jos näitä varusteita käytetään, ne ovat osa pelaajan peliasua.

Elokuulle on varovaisesti luvattu vielä lämpimiä pelikelejä!

Ei muuta kuin ilmoittautumaan, n y t NYT!

Alla vielä kutsu kokonaisuudessaan:

Kilpailukutsu – AirBadminton seura-SM 2021

Sulkapalloliitto ja Savon Sulka järjestävät elokuussa AirBadmintonin seurajoukkueiden SM kilpailut osana Sunsets Kuopio -tapahtumaa.

Sunsets on Beach Volleyn ympärille rakentunut ilmaistapahtuma, jossa on mukana paljon nähtävää ja koettavaa. Aiempina vuosina tapahtumassa on ollut yleisöä yhteensä jopa 30 000 henkeä. Peli- ja tapahtumapaikat ovat aivan Kuopion keskusta-alueella.

AirBadmintonin seurajoukkueiden SM-kilpailu pelataan kansainvälisen sulkapalloliiton (BWF) uuden Relay Team Event -formaatin säännöillä. Säännöt julkaistaan SSuL:n sivuilla pian.

Joukkue koostuu 2-4 mies- ja naispelaajasta. Jokaisen joukkueen jäsenen on pelattava kussakin ottelussa vähintään yksi peli. Otteluissa pelataan viisi peliä: miesten nelinpeli, naisten nelinpeli, sekanelinpeli, kuusinpeli 1 (kaksi miestä, yksi nainen) sekä kuusinpeli 2 (kaksi naista, yksi mies).

Ensimmäinen peli päättyy, kun toisella joukkueella on 20 pistettä, toinen peli, kun toisella joukkueella on ottelussa yhteensä 40 pistettä jne. ja viides peli päättyy, kun toinen joukkue saavuttaa 100 pistettä ja voittaa ottelun. Häviöllä olevan joukkueen pisteet ovat kunkin pelin jälkeen aina vähintään puolet johdossa olevan joukkueen pisteistä.

Tarkemmat säännöt löytyvät täältä. (kun on hyväksytty ja julkaistu)

Kilpailussa on käytössä 6 kpl pelikenttiä, alustana uimarantahiekka. Pyrimme saamaan lisäksi lämmittelykentän/-kenttiä. Torstaiaamuna 6.8. on varattu avointa harjoitus- ja tutustumisaikaa ennen avoimen kilpailun kaksinpelien alkua.

1.       Luonnonolosuhteet

– Kilpailu käydään vallitsevissa sääolosuhteissa sateesta tai tuulesta huolimatta.
– Poikkeuksellisen kovan myrskytuulen (säännöissä 12kph = 3,3 m/s) osuessa kohdalle ylituomarin päätöksellä kilpailu voidaan keskeyttää väliaikaisesti.

2.       Pelivälineet

Maila: normaali sulkapallomaila
Pallo: AirShuttle
Peliasu: kilpailusääntöjen §25.2 vaatimuksia lajinomaisesta pukeutumisesta sovelletaan siten, että uimarannalle sopivaa asustusta voi käyttää. Lähtökohtaisesti hiekalla pelataan paljain jaloin, mutta myös ohuita tossuja voi käyttää. Mainossäännöt pätevät sellaisinaan. Pelaajilta ei vaadita nimiä peliasuun, jos niitä käytetään, seurataan sääntöjä.
Mukaan otetaan enintään 16 joukkueita. Seura saa nimetä useamman joukkueen, mutta järjestäjät pidättävät oikeuden tarvittaessa rajoittaa joukkueiden lukumäärää per seura.

3.       Pelipäivät ja -paikat

Seurajoukkueiden mestaruuskilpailu käydään pe 7.8. – la 8.8.2021 seuraavalla aikataululla olosuhteiden niin salliessa ja muussa tapauksessa ylituomarin päätösten mukaan.
Torstaina klo 9:00 -10:00 vapaa harjoitusaika kaikilla kentillä – yksilö- ja  harrastekisan pelaajille
Perjantaina 7.8. – klo 9:00 ja 21:00 välillä alkusarjat, tarkennetaan kun joukkueiden määrä selviää
Lauantaina 8.8. – välierät klo 10:00 Vänärillä ja loppuottelu iltapäivällä Sunsets keskuskentällä

Pääpelipaikka on Väinölänniemen uimaranta (Väinölänniemi 26, 70100 Kuopio) https://goo.gl/maps/C9jJcQDWRRoeomeHA
Seurajoukkueiden mestaruuskilpialun loppuottelu pelataan Sunsets-pääkentällä satamatorilla (Kauppakatu 1, 70100 Kuopio) https://goo.gl/maps/xD9nzUggrpnbBvWP7
Sunsets-tapahtuma-alue jatkuu Väinölänniemeltä aina rantaa pitkin satamatorille saakka (n. 1km pohjoiseen).
Sunset-tapahtumasta ja esim. majoitustarjouksista löytyy lisätietoa osoitteesta https://www.sunsetskuopio.com/.

4.       Lisenssi

Kaikilla pelaajilla on oltava ilmoittautumishetkellä voimassa oleva Sulkapalloliiton kilpailulisenssi kaudelle 2021-2022.

5.       Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset to 22.7.2021 klo 19.00 mennessä Tournamentsoftwaren online-ilmoittautumisen kautta. Ilmoittautumisessa tulee olla nimettynä joukkueen jäsenet + kapteeni ja kapteenin sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Kapteeni on joukkueen ilmoittaja ja pyytää tarvittaessa seuran joukkueen ilmoittamisoikeuden osoitteesta kilpailut@sulkapallo.fi

Virallisen SM-kilpailuluokan ohella tapahtumassa järjestetään harrastelijoille tarkoitetut luokat miesten ja naisten nelinpelissä sekä sekanelinpelissä.

6.       Ilmoittautumismaksut

120,- €/joukkue. Laskutetaan.
Ilmoittautumismaksuun sisältyvät pelipallot (AirShuttle)

7.       Palkinnot

Palkintona liiton mitalit + tavarapalkinnot.

8.       Arvonta ja julkaisuaikataulu

Aikataulu, arvonta ja tulokset julkaistaan liiton sivuilla. Arvonta tehdään ti 27.7.2021 erikseen ilmoitettavassa paikassa. Paikka ja aika ilmoitetaan viimeistään osallistujaluettelon julkaisun yhteydessä.

9.       Kilpailun johto ja ylituomari

Ylituomari: Eino Väisänen
Kilpailun johtaja ja yhteyshenkilö:
Avoin-/Harrastekilpailu: Antti Rajasärkkä, rajasarkka@gmail.com / 050 514 9318
Seurajoukkueet: Ilkka Hellgren, ilkka.hellgren@sulkapallo.fi / 040 521 5009
Tiedotusvastaava:
Harrastekilpailu: Ulla Santti, santti@savonia.fi / 040 555 2432
Seurajoukkuekilpailu: Annika Paananen, annika.paananen@sulkapallo.fi / 040 736 8900

Yhteistyössä