Suomen joukkue sai paikan Sudirman Cupista!

2021 TotalEnergies BWF Sudirman Cup starttaa Vantaan Energia Areenalla 26.9.

Suomalaisessa urheilussa koetaan ainutlaatuinen hetki tänä syksynä, kun sulkapallon sekajoukkueiden MM-kilpailut pelataan Vantaalla. Tämä myös Sudirman Cup -nimellä tunnettu kisa tuo Suomeen maailman kovimmat joukkueet kisaamaan kahdeksan päivän sulkapallospektaakkeliin ja mukana ovat lähes kaikki eri pelimuotojen TOP 10 -pelaajat. Sudirman Cup on viimeksi pelattu Euroopassa 14 vuotta sitten, Sulkapallon MM-kisoja ei ole Suomessa pelattu koskaan aiemmin.

Ranska vetäytyi kisasta viime viikolla. Tämä tarkoittaa isäntämaa Suomelle paikkaa sulkapallospektaakkelista, johon saapumisensa ovat jo vahvistaneet kaikki muut Euroopan ja Aasian huippumaat.

-MM-kisojen saaminen Suomeen on tietysti kaikkien aikojen hienoin sulkistapahtuma, mikä on koskaan ollut. Hieno tilaisuus saada Suomeen sulkapalloboomia aikaiseksi, jos katsojia saataisiin ottaa hallille ja ihmiset tulisivat katsomaan, kuinka hieno laji sulkis huipulla on, Sulkapalloliiton päävalmentaja Ville Lång kommentoi.

-Suomalaisille junioripelaajille näen tämän hienona mahdollisuutena päästä haistelemaan maailman huippujen peliä ja tunnelmaa joka tuollaisessa kisassa on.

-Minulle henkilökohtaisesti kisa tuo kivan startin heti päävalmentajapestini alkuun. Joukkuekisaaminen voi parhaillaan saada hyvää lisäpontta koko ryhmän tekemiseen niin ennen, kuin jälkeenkin kisan. Odotan innolla, miten pelaajat ottavat tiedon vastaan ja minkälaista motivaatiota jo tämä uutinen saa aikaan, päävalmentaja päättää.

Valmennuskeskuksen johto yhdessä päävalmentajan kanssa aloittaa joukkueen kasaamisen heti, tiedotamme prosessista ja pelaajavalinnoista myöhemmin lisää.

Sudirman Cup pelataan tänä vuonna 17. kerran. Sen on voittanut 11 kertaa Kiina, neljä kertaa Korea ja kerran Indonesia.

2021 TotalEnergies BWF Sudirman Cup Vantaan Energia Areenalla 26.9-3.10.2021.

Yhteistyössä