Kalle Koljonen: Kunnioitan aiempia olympiaedustajia suuresti

Sulkapalloilija Kalle Koljonen pääsee vauhtiin maanantaina avausottelussaan Tokion olympialaisissa. Suomalaisurheilijoita nähdään myös uinnissa, skeetin karsinnan toisen päivän kilpailussa sekä purjehduksen seuraavissa lähdöissä.

Sulkapalloilija Kalle Koljonen kohtaa huomenna maanantaina olympiaturnauksen avausvastustajansa Itävallan Luka Wraberin. Hän toteaa tavoitteensa olevan voitto selkeällä pelillä. Tiukoissa tilanteissa syttyvä Koljonen kerää vastustajan harteille paineita hymyilemällä.

– Peli tuntuu todella hyvältä, on luottavainen mieli lähteä itävaltalaista vastaan. Katsojat tulevat näkemään rennon ja hymyilevän suomalaisen. Tykkään ottaa rennosti kentällä, suoritus sujuu paremmin pieni pilke silmäkulmassa. Kun hymyilee siellä tiukoissakin tilanteissa, se saattaa myös vähän hämmentää vastustajia ja ne katsoo, että miksi tuo nyt tuolla naureskelee.

Sulkapallosta tuli virallinen olympialaji Barcelonan kisoissa vuonna 1992. Suomella on aina ollut edustus olympiakisojen sulkapallossa. Suomen edustaminen merkitsee Koljoselle paljon.

– Kun katsoo taaksepäin millaisia sulkapalloilijoita Suomen edustajina on ollut ennen tätä, niin suuri kunnioitus on ollut heitä kohtaan aina ja on hienoa jatkaa pitkää perinnettä. Toivottavasti jatkan sitä vielä seuraavissakin olympialaisissa, sinne on tarkoitus päästä.

Mika Noronen / Olympiakomitea

Kuva / Kallen matka-albumi

Yhteistyössä