Kalle Koljosen taival Tokion olympialaisten sulkapallossa päättyi lohkovaiheeseen

Tanskan Viktor Axelsen päihitti suomalaisen erälukemin 21–9, 21–13.

Axelsen ja Koljonen olivat molemmat voittaneet Itävallan Luka Wraberin aiemmin lohkovaiheessa erin 2–0. Asetelma tähän päivään oli selvä: Axelsenin ja Koljosen välisen ottelun voittaja etenee jatkopeleihin, sillä se paikka oli tarjolla vain lohkoykköselle.

Axelsen hallitsi avauserää. Toisessa erässä Axelsen sortui kuitenkin useammin virheisiin, ja Koljonen nousi 7–6-johtoonkin. Axelsen kuitenkin sisuuntui ja otti jälleen ohjat, eikä niistä enää luopunut, vaikka Koljonen haastoi maailman tähteä sisukkaasti loppuun saakka.

 Axelsen otti E-lohkon jatkopaikan ja Kalle Koljosen ensimmäiset olympiakisat tulivat päätökseensä.

Axelsen saavutti edellisistä kesäolympialaisista Rio de Janeirosta 2016 pronssia.

Yhteistyössä