Sulkapalloliiton koronatilannetiedote

Toivomme ja odotamme sulkapalloyhteisöltä vastuullisuutta yhteisen hyvinvoinnin turvaamisessa. Suosittelemme seuraamaan ja noudattamaan valtioneuvoston ja alueellisten viranomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Olympiakomitean ohjeistuksia.

Koronavirustilanne vaikuttaa Sulkapalloliiton toimintaan seuraavasti:

Elokuun Girlminton-leirin osallistujamäärä lasketaan 20:een. Leirillä on paikka vielä kuudelle tytölle. Ilmoittautuminen ja lisätiedot:
https://www.sulkapallo.fi/2021/08/09/girlminton-starttaa-ilmoittaudu-maksuttomille-leireille-nyt/

Syyskuussa pelattaviin SM-kisoihin ja syksyn yläkoululeiritykseen liittyen teemme päätökset, kun tiedämme mitkä ovat tapahtumahetkellä voimassa olevat viranomaismääräykset ja suositukset.

Valmennuskeskuksen päivittäinen toiminta jatkuu toistaiseksi Helsingin kaupungin, Urhean ja Olympiakomitean asettamien rajoitusten mukaisesti.

HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ
VALTIONEUVOSTO
ALUEHALLINTOVIRASTO
OLYMPIAKOMITEA

SEURA- JA KILPAILUTOIMINNAN OLLESSA KÄYNNISSÄ:

 

Mikäli henkilöllä on flunssan oireita, pelaaminen, valmentaminen ja oleskelu pelipaikalla on kielletty. Tarvittaessa pelaajan tulee hakea lääkäriltä lupa urheilemista varten ennen pelaamisen aloittamista.

 

Kasvomaskien käyttöä suositellaan kaikille yli 12-vuotiaille liikuntaan tai urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävissä tiloissa.

 

Sijoita omat pelivarusteesi erilleen toisten varusteista. Esimerkiksi kun menet kentälle, sijoitu ja vie tavarasi toiselle puolelle kenttää kuin siellä olevalla ryhmällä. Eri harjoitusryhmien väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa, jotta pelaajien välillä vältyttäisiin lähikontakteilta.

 

Suositellaan välttämään turhaa oleskelua pelipaikalla – paikalle tullaan juuri ennen peliaikaa ja alueelta poistutaan välittömästi pelin jälkeen. Muista sosiaalinen turvaetäisyys (vähintään 2 m) ja muistetaan myös pelaajien henkilökohtainen vastuu hallien ja viranomaisten ohjeistusten noudattamisesta. Pidättäydytään sulkapallon normeihin kuuluvista kättelyistä.

 

Huolehdi käsien pesusta ennen ja jälkeen pelitunnin. Seurat ja hallit huolehtivat käsidesin riittävyydestä pelipaikoilla.

 

Seurojen on hyvä ylläpitää nimilistaa harjoituksiin osallistuvista mahdollisen altistustilanteen selvittämiseksi

 

Ohjattuun valmennus- ja harjoitustoimintaan ei pidä osallistua, jos vanhempi tai lapsi kokee tartuntariskin liian suureksi

 

Käytä ainoastaan omia varusteitasi (esimerkiksi maila ja juomapullo). Seurojen ja hallien ei suositella tarjoavan lainavarusteita.

 

Mikäli mahdollista, järjestä pelaajille mahdollisuus maksaa pelimaksu ilman henkilöiden välistä kosketusta. Etämaksu, ennakkomaksu, mobiilimaksaminen ja muut vastaavat uudet tavat toimia on nyt hyvä ottaa käyttöön.

 

Seuraa ja noudata THL:n matkustuskaranteeneja.

Mikäli epäilet koronatartuntaa, toimi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden mukaan: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/ohjeita-kansalaisille-koronaviruksesta

Artikkeli päivitetty 14.8.

Yhteistyössä