SM-info – voita lippu Sudirman Cupiin!

SM-kilpailut pelataan MM-kisojen etkoina Vantaan Energia Areenalla 16.-19.9. Sunnuntain semifinaaleissa ja finaaleissa on jo käytössä MM-tasoiset puitteet valoineen ja äänentoistoineen.

SM-kilpailuiden aikataulu on:

TO 16.9. klo 16 alkaen karsinnat

PE 17.9. klo 18 alkaen MS R32

LA 18.9. klo 9.30 alkaen R16

LA 18.9. klo 17 alkaen R8

SU 19.9. klo 9.30 alkaen Semifinaalit

SU 19.9. klo 15 alkaen Finaalit

Kierrosten alkamisajat saattavat vielä hieman muuttua osallistujamäärän mukaan.

Kaipaamme kisaan vielä rajatuomareita. Kaikkien vähintään kaksi passia tuominneiden kesken arvotaan tapahtumalippu Sudirman Cupiin ja adidaksen mailoja.

Tule tekemään kanssamme SM-kisaa!
Ilmoittautuminen rajatuomareille

Myös pelaajien ilmoittautuminen on käynnissä ja auki 6.9. saakka

Pelaajat saavat toimintaohjeet turvallisuuden takaamiseksi kisassa.

Arvonta 9.9.2021

Otteluohjelman julkistus 10.9.

Lipunmyynti käynnistetään, kun tapahtuman aikana voimassaolevat viranomaismääräykset ovat selvillä.

SM-.kisaa on mahdollista seurata Solid Sportilta pääkisan ensimmäisistä peleistä lähtien!

Sulkapallon SM-kisoja on järjestetty vuodesta 1955 asti. Ensimmäiset SM-kisat käytiin vuonna 1955 Broberska Samskolanissa, joka sijaitsee lähes Helsingin ydinkeskustassa. Niissä tiloissa käytiin sulkapallon SM-kisat yhteensä viiden vuoden ajan. Koulun juhla- ja voimistelusaliin mahtui vain yksi sulkapallokenttä ja vaikka osanottajamäärät olivat pieniä, venyivät kisapäivät myöhään iltaan. Nykyään tiloissa toimii Taideteollisuusmuseo.

Aluksi SM-kisoissa peliluokkia oli kolme. Ensimmäiset Suomen mestarit olivat miesten kaksinpelissä Lars Palmén, naisten kaksinpelissä Inger Gerkman ja miesten nelinpelissä Lars Palmén ja Henry Troupp. Sekanelinpeli tuli SM-kisoihin mukaan vuonna 1956, jolloin sekanelinpelin ensimmäisen Suomen mestaruuden nappasivat Lars ja Ann-Marie Palmén. Naisten nelinpeli tuli SM-kisoihin mukaan vuonna 1961, jolloin mestaruuden veivät Marita Petrell ja Lisbeth Baumgartner.

Viime vuonna miesten kaksinpelissä saatiin yllätysvoittaja, kun Valtteri Nieminen kukisti Iikka Heinon kolmessa erässä 21-9 18-21 21-17. 17-vuotias Julia Salonen voitti naisten kaksinpelin finaalissa Nella Siilasmaan 21-13 21-18.

Nelinpeleissä nähtiin sen sijaan tuttuja kasvoja. Anton Kaisti voitti kaksi mestaruutta. Sekanelinpelissä Kaisti kukisti parinsa Iina Suutarisen kanssa Oskari Larkimon ja Sonja Pekkolan 23-25 22-20 21-16. Illan päättäneessä miesten nelinpelissä tuli kultaa Larkimon kanssa 21-18 21-19, vastustajina urakoivat Eetu Heino ja Marko Pyykönen.

Naisten nelinpelin voittivat Jenny Nyström ja Mathilda Lindholm. Hopealle naisten nelinpelissä Jannica Monnberg ja Julia Salonen. Nyström ja Lindholm voittivat finaalin erin 21-16 21-16.

Muistatko kaikki Suomen mestarit?

 

Yhteistyössä