Vuoden 1994 Thomas Cup -joukkueen pelaajat avaavat Sudirman Cupin huomenna

Suomalaisen sulkapallon superhetki on käsillä huomenna aamulla, kun sekajoukkueiden MM-kisa eli Sudirman Cup starttaa Vantaan Energia areenalla klo 10. Avausotteluissa Suomi kohtaa hallitsevan mestarin Kiinan, Thaimaa Intian ja Taiwan Tahitin. Osana kisan avausta Suomen miesten vuoden 1994 Thomas Cup -joukkueen pelaajat kantavat Sudirman Cupin peliareenalle sunnuntaina 26.9. klo 9.40.

Suomi on pelannut joukkue MM-kisoissa aikaisemmin yhden kerran vuonna 1994. Silloin joukkueessa taistelivat Mikael Segercrantz, Lasse Lindelöf, Jyri Aalto, Jari Eriksson, Tony Tuominen ja Robert Liljequist. Suomi nousi Euroopan karsintalohkossa kolmanneksi lyöden mm. Englannin ja Hollannin vahvat joukkueet ja selviytyi kisan lopputurnaukseen Jakartaan. Karsinnoissa joukkueessa pelasi myös Pontus Jäntti, joka muutti tämän jälkeen Malesiaan. Hänen paikkansa joukkueessa finaalivaiheessa otti Jari Eriksson.

Huomisessa avajaisseremoniassa Sudirman Cupin kunniapaikalleen kenttäalueelle tuovat Jyri Aalto, Jari Eriksson, Pontus Jäntti, Lasse Lindelöf ja Mikael Segercrantz.

-Näemme tämän symbolisena soihdun siirtämisenä, sillä näiden pelaajien osallistuminen Thomas Cupiin on Suomen edellinen kosketus sulkapallon joukkue-MM-kilpailuihin. Saimme tälle ajatukselle BWF:n hyväksynnän ja ilahduimme, että pelaajat ottivat tehtävän vastaan. Haluamme tällä eleellä osoittaa arvostusta vuoden 1994 joukkueen historiallista saavutustaan kohtaan ja vahvistaa nykyisten pelaajien uskoa omiin unelmiinsa, Sulkapalloliiton toimitusjohtaja Ville Valorinta kertoo.

-Thomas Cupiin pääsyn olin Lassen kanssa visioinut jo 10 vuotta ennen tapahtunutta Lassen kotona Nukarilla yläasteikäisenä. Mietimme, että se voisi todella olla mahdollista, jos kaikki menisi niin sanotusti putkeen ja niinhän se meni Skotlannissa! Jyri Aalto muistelee.

-Tämä kokemus oli ainakin minulle täysin ainutlaatuinen ja ainutkertainen sulkapallossa. Kyseessä oli joukkueena menestyminen ja yhteinen onnistuminen. Loppukilpailu oli kaikkinensa unelmien täyttymys fanaattisen katsomon edessä Jakartassa.

-Minulle Sudirman Cupin ja huippupelaajien saaminen Suomeen on myös unelmien täyttymys ja toivon, että mahdollisimman moni pääsee kokemaan suomalaisten ja maailman huippujen pelin lähietäisyydeltä. Se näyttää nimittäin livenä aivan uskomattoman mahtavalta!

-On kunnia ja ilo päästä nimenomaan tämän joukkueen ja erityisesti näiden hyvien ystävien kanssa tuomaan Sudirman Cup -kannu halliin! Tony katselee tapahtumaa yläkerran sulkiskentältä ja Roope on varmasti vahvasti hengessä mukana, Aalto päättää.

-Thomas Cupin karsinta ja finaali olivat suurimmat elämykset urallani. Oli huikea kokea se lumipalloilmiö, jonka joukkueen voitto voiton jälkeen sai aikaan. Tämä oli meidän oma Miracle on Ice! On suuri kunnia saada kantaa Sudirman Cup halliin kisojen avajaisissa. Hetkestä tekee vielä hienomman se, että sen saa jakaa hyvien pelikaverien kanssa, Mikael Segercrantz kommentoi.

-Thomas Cup on ainoa turnaus, missä olen oksentanut pelin aikana. Tämä tapahtui kanadalaista vastaan avauspelissä, jossa olimme jo veitsi kurkulla, Lasse Lindelöf kertoo.

-Meillä oli vahva tunneside ja kunnioitus pelaajien kesken, oli jo ennen tätä ja kisassa se vahvistui entisestään. Huumori ja hauskuus, kaikki joukkuetoverit olivat niin loistotyyppejä. Onnistuimme tekemään nappisuoritukset kriittisillä hetkillä. Pontuksen salakuljetus turnaukseen Englanti-peliin ja Roopen vastustajan psyykkaus samassa pelissä. Jyri pelasi varmaan parhaan pelinsä mitä olen ikinä nähnyt. Vapauttava viimeinen piste ja pallo leikatulla dropilla Roopen toimittamana lattiaan. Siitä meni alle kaksi sekuntia ja olin selättänyt hänet, ja oltiin koko muun kasan alimmaiset. Loppukekkereissä järjestäjä kuulutti ”they beat team after team after team..”. Lopputurnaus Jakartassa oli tietysti oma lukunsa se, vaikea löytää sanoja.  Kiitos, Lindelöf päättää.

Huomenna sunnuntaina kannattaa saapua katsomoon heti ovien avautuessa klo 9.15, sillä ennen Sudirman Cupin kantamista sisään klo 10 kierroksella pelaavat joukkueet esittävät sotahuutonsa klo 9.30. Liput!

Ottelua voi seurata myös YLE Areenasta klo 10 alkaen. Kiina-Suomi ottelun selostavat Jesper Von Hertzen ja Sonja Pekkola.

2021 TotalEnergies BWF Sudirman Cup Finals 26.9.-3.10.

 

Yhteistyössä