Kiitos

Sudirman Cup 2021 on pelattu ja Kiina on kruunattu mestariksi. Uskon, että jokainen kisaa hallissa tai television välityksellä seurannut on samaa mieltä siitä, että Suomessa ei ole aiemmin näin fantastista sulkapalloa pelattu ja maailman parhaat pelaajat näyttivät, kuinka nopeaa, taitavaa ja näyttävää rakas pelimme lajin ehdottomalla huipulla on.

Oli ainutlaatuinen kunnia ja mahdollisuus saada järjestää MM-kilpailut Suomessa, tällaisesta mahdollisuudesta ei ainakaan lähivuosien osalta osattu vielä puoli vuotta sitten edes oikein haaveilla. Olemalla oma-aloitteinen ja tarttumalla kysyttäessä rohkeasti isoon haasteeseen me teimme kuitenkin sen, mistä suurin osa ainakin eurooppalaisista sulkapallomaista on meille varmasti kateellisia.

Oli sydäntä lämmittävää huomata, kuinka sulkapalloyhteisö otti tapahtuman omakseen ja sitä toteuttamaan saatiin iso joukko vapaaehtoisia, joita ilman tällaisen mittaluokan tuotanto ei mitenkään olisi ollut mahdollista. Kisan toteutus onnistui todella tiukasta aikataulusta (todennäköisesti maailmanennätys MM-kisan rakentamiselle) huolimatta erinomaisesti ja niin kansainvälinen liitto, tv-ryhmä, joukkueet kuin ylituomaritkin kehuivat järjestelyjä, hallia, ihmisiä ja kisan visuaalista toteutusta.

Haluan lämpimästi kiittää teitä kaikkia, jotka teitte tämän ainutkertaisen tapahtuman mahdolliseksi. Toivon, että pitkistä päivistä ja paljosta työstä huolimatta pystyitte nauttimaan tapahtumasta ja sen ilmapiiristä. Aivan joka päivä eivät Kento Momota ja Chen Yufei kävele vastaan käytävillä ja tervehdi, välillä olo oli jopa hieman epätodellinen, että olympiavoittajat ja maailman top 10 -pelaajat todellakin olivat Vantaan Myyrmäessä meidän kanssamme.

Teitä arvokkaita ja korvaamattomia kisan tekijöitä ja mahdollistajia oli niin paljon, että en voi jokaista henkilökohtaisesti nimetä, mutta jokainen teistä ansaitsee sydämellisen ja ikuisen kiitoksen Sulkapalloliiton ja koko suomalaisen sulkapalloyhteisön puolesta. Erityiskiitos kuitenkin Henrikille vapaaehtoisten hyvästä koordinoinnista ja huolenpidosta.

Kv-liiton toimitusjohtajan sanoin koko sulkapalloileva maailma on meille kiitollinen, että Sudirman Cup saatiin pelattua ja Suomi on nyt laitettu tukevasti sulkapallon maailmankartalle ja kiitos siitä kuuluu kaikille teille. Ja huipputapahtumathan saavat jatkoa heti ensi keväänä, kun saamme Euroopan parhaat sulkapalloilijat Suomeen peräti kahdesti.

Kiitos ja hyvää syksyn jatkoa!

Ystävällisin terveisin

Ville

Yhteistyössä