Girlminton jatkuu – ilmoittaudu maksuttomille leireille nyt!

Girlminton-leiritoiminta on tarkoitettu U11- ja U13-ikäisille tytöille, valmentajina toimivat Riikka Sinkko ja Airi Mikkelä.

Sulkapalloliitto on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän tuen Girlminton-projektiin, joka tähtää tyttö- ja naispelaajien määrän kasvattamiseen. Tänä syksynä startannut leiritoiminta toimii hankkeen pilottina. Syksyn aikana on järjestetty kaksi maksutonta leiriä U11- ja 13-ikäisille tytöille. Jäljellä on vielä kaksi, päiväleiri Vantaalla ja kahden vuorokauden leiri Pajulahdessa.

Leireille voi ilmoittautua nyt!

Girlminton Rajakylässä 27.-28.11.

Girlminton Pajulahdessa 17.-19.12.

Girlminton-toimintaan osallistuminen edellyttää jäsenyyttä sulkapalloseurassa ja seurassa harjoittelua. Leirille mahtuu 30 tyttöä, 10 otetaan lisäksi jonopaikoillle. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä!

Sulkapalloliitto on todella ylpeä siitä, että Girlmintonin vetäjinä toimivat juuri Riikka Sinkko ja Airi Mikkelä.

Minkälaisia valmentajia olisitte naisurheilijoina tarvinneet ja millaisia valmentajia haluatte olla tytöille jatkossa?

-Haluan olla sellainen valmentaja, että mulle voi tulla juttelemaan kaikesta. Toivon, että pystyn ottamaan sen asian vastaan niin, että mikä ikinä se onkaan, mä en tuomitse vaan pyydän, että kerro lisää.  Se mitä olen saanut mun parhailta valmentajilta, on ollut se, että he on ratkaisukeskeisesti ehdottaneet, että kokeilepa tällaista, vaikka asia olisi liittynyt perhe-elämään, mutta kuitenkin on vaikuttanut siihen treenaamiseen voimakkaasti. Peli ei ole kulkenut. Arvokkaita keskusteluja, Riikka kertoo.

-Myös kentällä keskusteluyhteys valmentajaan on ollut tärkeä, siinä tulee niin monta eri tunnetta. Valmentajana en halua aina tavoitella voittoa, vaan siinä on se kehitys myös. Muuten itselle tärkeä asia valmentajana on se, että rauhallisesti edetään. Mielestäni fysiikka ja kaikki se pohja pitää olla kunnossa. Se ei ollut mulla itsellä kunnossa, tuli opittua kantapään kautta, että sitten kunto ei lopulta riitä, Riikka jatkaa.

-Tyttöjä valmentaessa on varmasti tärkeä huomioida kaikki ne tunteet, jotka tähän peliin ja treenaamiseen liittyy. Esimerkiksi pettymysten käsitteleminen on hieno taito koko elämään varten, tärkeää on kuitenkin oppia käsittelemään niitä niin, että pelitilanteessa pääsisi niistä eteenpäin. Saa oman pelin kasattua, Airi miettii.

-Tässä Girlmintonissa on myös tosi tärkeää, että jokainen pelaaja, joka tulee mukaan, kokee, että hän on arvokas. Ei tarvitse olla kilpaurasuunnitelmia, voi tulla mukaan, koska tykkää harrastaa. Sen tietenkin haluan valmentajana varmistaa, että jos joku treenaa kerran viikkoon ja haaveilee olympiakullasta niin silloin mun tehtävä on auttaa ymmärtämään, että nämä kaksi asiaa ei nyt oikein kohtaa. Jos jollain on isoja haaveita, niin haluan totta kai olla niitä tukemassa, mutta samalla kertoa realistisesti, mitä se vaatii.

Kysyttävää Girlmintoniin liittyen?

Ota yhteyttä

Liisa Tuomaala
liisa@sulkapallo.fi

Yhteistyössä