Stefan Packalénin muistokirjoitus

Suomen sulkapallo menetti torstaina 21.10.2021 seniorisulkapallokaartin keskeisen jäsenen, kun tuli tieto, että Stefan Packalén oli kuollut.

Stefan oli aloittanut sulkapallon jo 1960-luvulla, mutta lopettanut välillä pelit kokonaan, kunnes aloitti 1980-luvulla uudestaan. Kun Matinkylän sulkapallohalli valmistui 1988, oli hän uuden pelipaikan aktiivinen käyttäjä.

Ikämiesiän saavuttamisen jälkeen Stefan innostui seniorisulkapallosta. Ensimmäisen Suomen mestaruutensa hän voitti 2001 MN-40 –luokassa Kari Laakson kanssa. Kaikkiaan mestaruuksia tuli 17, useimmat Karin kanssa. ”Steffien ura loppui voittoon, kun veimme MN-70 –luokan SM:n 2019. Se oli hänen viimeinen kilpailuottelunsa”, pelipari Kari Laakso muisteli.

Yhdessä Karin kanssa Steffie toi myös maahan ensimmäiset senioreiden MM-mitalit, kun he voittivat hopeaa MN-55 –luokassa Sofiassa, Bulgariassa vuonna 2003 ensimmäisissä senioreiden MM-kisoissa.

Suomen Sulkapalloliitossa hän toimi monta vuotta senioritoiminnan yhteyshenkilönä ja myös pelaajien pistelistan ylläpitäjänä.

Steffie säilytti loppuun asti positiivisen elämänasenteen. Vain hiukan yli viikkoa ennen kuolemaansa hän vielä oli ilmoittanut tulevansa pelaamaan tiistaiharjoituksiin Ruskeasuolle, mutta miestä ei valitettavasti näkynyt. Haimasyöpä oli ryhtynyt uuteen, lopulliseen hyökkäykseen.

Vaikka seniorisulkapalloilijoilla olikin tieto, että Stefan oli vakavasti sairas, tuli poismeno kuitenkin surullisena yllätyksenä.

Ruskeasuon tiistainen senioriryhmä piti hiljaisen hetken Steffien muistolle 26.10.2021.

Tuomo Tennilä

Kuva Seppo Junnila.

Yhteistyössä