Finnish Junior teki huikean paluun koronatauon jälkeen!

Finnish Junior ja Youth huipentui upeaan semifinaali- ja finaalipäivään sunnuntaina.

Suomalaispelaajista Finnish Juniorissa pisimmälle taisteli Espoon Sulkapallo-Badmintonin Ananda Galvani Daniswara, joka ylsi semifinaaliin Robin Jäntin (HBC) kanssa miesten nelinpelissä ja Oona Tapolan (ESB) kanssa sekanelinpelissä.

Palkitopallilla nähtiin tänä vuonna erityisesti indonesialaispelaajia. Miesten kaksinpelin voitti Yohanes Saut Marcellyno. Hän kukisti finaalissa toiseksi sijoittuneen Alwi Farhanin, Indonesiasta hänkin. Naisten singelissä myös voittaja ja hopeamitalisti Indonesiasta. Ester Nurumi Tri Wardoyou kukisti Siti Sarah Azzahran suoraan kahdessa erässä.

Miesten nelinpelissä nähtiin Malesia-Malesia finaali. Justin Hoh ja Ong Zhen Yi olivat parempia erin 2-1. Hopealle M Fazriq Mohamad Razif ja Wong Vin Sean.

Naisten nelinpelin finaalissa Indonesian Meilysa Trisad Puspita Sari ja Rachael Allessya Rose voittivat Viron Catlyn Kruusin ja Ramona Uprusin.

Sekanelinpelissä Malesialaispari Wong Vin Sean ja Tan Zhing Yi voittivat Thaimaan Apiluk Gaterahongin ja Sirada Roongpiboonsopitin.

Kaikki ottelut ja tulokset

Ylituomarina Finnish Junior kisassa toimi Laufey Sigurðardóttir Islannista.

-Tämä on ensimmäinen kisani lähes kahteen vuoteen, mutta tämän jälkeen minulla on kolme kilpailua lähes peräkkäin. Olin iloinen voidessani palata pitkän tauon jälkeen juuri Suomeen ja tähän tuttuun ja toimivaan halliin. Kisa on sujunut erinomaisesti ja on tärkeää nähdä maailman palaavan normaaliksi myös kansainvälisen kisaamisen osalta, hän totesi.

Finnish Youthissa  U17-ikäluokassa Tapion Sulan Petra Saarnivaara voitti tyttöjen kaksinpelin kultaa ja Oliver Oldorff hopeaa poikien kaksinpelissä. Kisassa pelattiin kaksikymmentä luokkaa, tsekkaa kaikki voittajat.

Espoon Sulkapallo-Badminton on järjestänyt kisan jo puolen tusinaa kertaa. Kansainvälistä junnukisaa on Suomessa pelattu vuodesta 2007 alkaen.

-Näin tapahtuman pääorganisaattorina tämä vuoden 2021 tapahtuma oli jälleen menestys: ensinnäkin, vaikka meillä oli yhteensä n. 100 pelaajaa vähemmän kuin edellisessä vuoden 2019 tapahtumassa, jossa oli U19 ja nuoremmat luokat yhteen laskettuna 370 pelaajaa, saimme kuitenkin jatkumon aikaan ja selkeällä lupauksella siitä, että vuonna 2022 meillä on yli 400 pelaajan tapahtuma tiedossa! Niin hyvää palautetta kaikilta uusilta vierailtamme konseptista saimme! Koska koronan muuttaman kisakalenterin vuoksi Youth-sarjoista poisjääneet ruotsalaisseurat ovat kaikki luvanneet olla ensi vuonna taas mukana ja koska Aasialaiset U19-vieraamme oikeasti vaikuttivat siltä, että tulisivat toistekin, uskon, että tämä on täysin mahdollista, ESB:n puheenjohtaja Matti Mäenpää kertoi.

-Toiseksi, saimme ja opimme valtavasti indonesialais- ja thaitaustaisilta ystäviltämme, kuinka sulkapallotapahtumat tehdään vieläkin hauskemmiksi kannustuslauluilla. Olen todella vaikuttunut lämminhenkisyydestä, joka heistä välittyi ja tarttui itseenikin eri ”Suomi”-huutoja hakiessani la-illan jännityspelissä (Nellan ja Elielin mixti thaimaalaisia vastaan).

-Näiden lisäksi, minulla on vielä monta muuta positiivista seikkaa ja yksittäisasiaa mainittavaksi, mutta jos nyt tiivistäisi, niin tämän tapahtuman vuoksi todella kannatti, ja kannattaa jatkossakin puurtaa. Todellakin! Täältä ne tulevaisuuden Sudirman Cup -tähdet tulevat, hän päätti.

Sunnuntaina Otahallissa kuvasi Jere Kokko, tsekkaa tästä upeat kuvat. Jos jaat niitä omissa kanavissasi muistathan mainita kuvaajan nimen ja tägätä meidät @finnishjunior

Yhteistyössä