Sulkapalloliiton uusi puheenjohtaja on Tytti Saarinen

Myös liittohallituksen kaikki erovuoroiset varsinaiset jäsenet vaihtuivat.

Sulkapalloliiton syysliittokokous järjestettiin eilen Sporttitalolla sekä etäyhteydellä. Kokouksen puheenjohtajana toimi Antti Santalahti.

Kaksi vuotta liitohallitusta luotsannut Jaakko Mäki-Petäjä luopui puheenjohtajuudesta ja seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi tehtävään valittiin Tytti Saarinen.

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Tytti Saarinen, entinen kilpaurheilija itsekin jalkapallon parista. Olen 36-vuotias espoolainen yrittäjä.

Millainen rooli urheilulla oli omassa lapsuudessa ja nuoruudessasi?

Urheilu oli lapsuudessa ja vielä vahvemmin etenkin nuoruudessa elämän todellinen suola. Kun olin lapsi, isän kanssa pelattiin milloin mitäkin – yleensä siihen aina liittyi jonkunlainen pallo tai kiekko! Asuin kesälomat käytännössä Tapiolan urheilupuistossa. Jalkapallo on opettanut elämässä paljon enemmän kuin korkeakoulut – parhaat ystäväni vielä tätä nykyä ovat heitä, jotka olen oppinut tuntemaan kentiltä ala-asteikäisenä. Olen kasvanut joukkuepelaajaksi, ja kentiltä saadut arvot kantavat elämässä tosi vahvasti.

Millaisia urheilijoita ihailit?

Ikään ja tasoon katsomatta on jotenkin uskomattoman hienoa nähdä, kun urheilija on löytänyt oman intohimonsa. Jo lapsissa näkee eroja siinä, miten joku laji sytyttää. Olen kyllä aina vannonut myös kovan työnteon nimiin ja arvostanut sitkeitä treenaajia. Oikeastihan kyse ei ole siitä, kuinka monta kertaa kaatuu, vaan kuinka monta kertaa nousee takaisin ylös.

Pelaatko sulkapalloa?

Pelaan sulkapalloa muutaman kerran kuukaudessa. Vastuksena tällä hetkellä on lajista innostunut 10-vuotias poikani.

Kuvaile sulkapalloa lajina kolmella sanalla?

Nopeatempoinen, korkea syke!

Millainen on koulutustaustasi ja työhistoriasi?

Olen koulutukseltani juristi ja kauppatieteen maisteri. Olen tehnyt koko työurani erilaisia tarkastuksia liittyen väärinkäytösepäilyihin, konkursseihin, saneerauksiin ja erilaisiin yhtiöiden välisiin riitoihin. Olen onnekas siinä mielessä, että olen löytänyt sen ammatillisen tontin, jolle sydän toden totta sykkii ihan täysillä. Jokainen päivä ja tapaus on erilainen ja paljon sisältöä tulee myös siitä, että saa tavata niin paljon erilaisia ihmisiä.

Miksi halusit sulkapalloliiton puheenjohtajaksi?

Jos joku uskoo kykyihisi, kannattaa itsekin uskoa. Yleensä vastaan myöntävästi, jos näen myös hyvän kehittymisen paikan itselle. Tässä hommassa kulmakerroin oppimiselle on varmasti korkea, koska tulen lajin ulkopuolelta, mutta toisaalta tiedän, että minulla on paljon annettavaa tässä tehtävässä paitsi urheilukentän kokemuksen myös ammatillisen osaamiseni ansiosta. Haluan, että asiat tehdään oikein ja läpinäkyvästi ja hyvä hallinto luo pohjan kaikelle muulle tekemiselle, kontekstista riippumatta.

Mitä tavoitteiden asettaminen ja niiden toteuttaminen merkitsee sinulle puheenjohtajana?

Minusta tavoitteiden pitää olla sen verran kovia, että ne kirittävät hyvään tekemiseen ja pitävät liikkeessä. Toisaalta epärealistiset tavoitteet ovat tilaus epäonnistumiselle, mitä tietenkään ei kukaan toivo. Tavoitteet ja niiden toteuttaminen merkitsevät omassa ajatusmaailmassa pitkäjänteistä tekemistä, sitoutumista ja yhteen hiileen puhaltamista. Tavoitteissa useimmiten on kyse maratonista eikä pikamatkasta.

Millainen on vapaaehtoistyön rooli suomalaisessa urheilussa?

Tosi paljon meillä tehdään talkoovoimin ja vapaaehtoisten avulla ja onhan se omanlaisensa rikkaus. Toki tällöin haasteeksi tulee tasalaatuisen tekemisen mahdottomuus ja aika paljon jää sattuman varaan. Etenkin lasten ja nuorten kohdalla omat silmät ovat kentän laidalla avautuneet sille, että ihan jokainen kaipaa tulla nähdyksi. Niinpä heittäisin vielä haasteen yli vapaaehtoiskentänkin siinä, että ymmärtäisimme positiivisuuden voiman ja kuinka yksikin vaikkapa vieraan aikuisen kehu voi kantaa pientä harrastajaa pitkäänkin! Ja kyllä myös vapaaehtoiset haluavat tulla nähdyksi siinä missä muutkin, ja kiitos ei maksa mitään.

Nimeä kaksi harrastustasi tai intohimoasi.

Golf ja sienestys.

Kuvaile itseäsi kolmella sanalla?

Positiivinen, innostuva ja avoin.

Nimeä taho, jota seuraat somessa ja kerro miksi.

En seuraa ketään tai mitään tiettyä. Taidan olla oman tieni kulkija. Ainoa foorumi, jossa käyn keskustelua, on LinkedIn, koska siellä usein on kiinnostavaa sisältöä ja asiallista kommentointia.

Liittohallituksessa erovuoroisia olivat varapuheenjohtaja Karri Andersson, Sara Tuomala sekä Matti Mäenpää. Heidän tilalleen hallitukseen valittiin Peter Bruun Helsingistä, Mika Valkonen Turusta ja Ilari Nurmela Jyväskylästä. Varajäseniksi valittiin hallituskonkarit Matti Mäenpää Nurmijärveltä ja Jari Eriksson Helsingistä. Hallituksessa jatkavat Pirkko Paavola-Häggblom Turusta, Eljas Repo Helsingistä ja Paula Lindelöf Klaukkalasta.

Liittokokous hyväksyi muutoksitta hallituksen esittämän toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2022. Esittelijänä toiminut toimitusjohtaja Ville Valorinta raotti myös tämän vuoden tulosta.

-Tulossa on liiton kaikkien aikojen taloudellisesti paras tulos, hän kertoi.

Toimintasuunnitelma

Talousarvio

Yhteistyössä