Carl-Johan Nyberghin terveiset senioreiden MM-kisoista osa II

Huelvan seniorimestaruuskilpailujen toisena kilpailupäivänä kaikki suomalaiset pelaajat, paitsi allekirjoittanut, olivat pelanneet vähintään yhden ottelun. Kolmantena päivänä jatkaa kilpailussa 15 suomalaispelaajaa.

Toinen kilpailupäivä toi jo mukanaan uskomattomia suomalaisia peliesityksiä. Joukkuejohtajamme Paula Petäyksen ensimmäinen ottelun loppu +55 kaksinpeliluokassa oli huikeinta, mitä olen pitkään nähnyt. Jo lämmittelyssä kävi ilmi, että ranskatar Laurence Renon tulee olemaan Paulalle hankala vastustaja. Ensimmäinen erä oli tasainen, Paula vei pitkät pallot, mutta vastustajan pelisuoritus oli poikkeava, mitä hankalampi lyöntiasento, sitä parempi oli hänen lyöntinsä. Ranskatar voitti ensimmäisen erän. Toisessa erässä Paula jatkoi omaa hyvää peliään ja vastustajan superlyöntien lukumäärä väheni ja erä oli Paulan. Kolmas erä oli hyvin tasainen loppuun asti. Paulan johtaessa 19 – 18 tapahtui ottelun ratkaisu. Seuraava pallo oli pitkä ja Paula jäi enemmän ja enemmän jälkeen, mutta ratkaisua ei tullut. Lopuksi ranskatar löi hyvän lyönnin Paulan rystypuolelle ja Paulan korkea rystypalautus jäi vajaaksi ja Paula vielä takakentälle. Ranskattaren piti vaan pudottaa pallon verkolle, niin kun tekikin. Paula ei olisi mitenkään ehtinyt lyömään palloa, mutta Paula teki toisin: vahva ponnistus ja heittäytymällä vatsalleen kauniisti kurottaen hän onnistui juuri ja juuri osumaan palloon ennen kuin se kosketti lattiaa. En ole aikaisemmin nähnyt, että tällaisesta lyöntiasennosta vielä pystyy palauttamaan palloa verkon yli, mutta niin kävi. Ranskatar oli yllätetty, ehti osua palloon, mutta nosti sen verkkoon. Viimeinen pallo oli yleisöhurrausten ja -taputusten jälkeen muodollisuus. Paula on kentällä yhtä energinen ja uhrautuva, kun hän on joukkuejohtajanakin.

Sijoitetuista pelaajista Juuso Atrila ja Antti Koljonen voittivat kaksinpeliottelunsa +40 luokassa sekä yhdessä nelinpeliottelunsa +40 luokassa. Myös Tarmo Martikainen voitti kaksinpelinsä +50 luokassa ja nelinpeliottelunsa Pekka Salmen kanssa. Jukka Antila selvisi vastustajastaan +55 luokassa selvin numeroin.

Huelvan turistisesonki on ohi ja moni ravintola ja nähtävyys suljettuna. Kaupalliset Jouluvalmistelut ovat pitkällä, iltaisin soi pääostoskadulla Joululauluja ja Joulupukkejakin näkyy.

Terveisin

Calle

Yhteistyössä