Carl-Johan Nyberghin terveiset senioreiden MM-kisoista

BWF päätti elokuussa tänä vuonna järjestää sulkapalloilun senioriluokkien vuoden 2021 Maailmanmestaruuskilpailut etelä – Espanjan Huelvan kaupungissa, sopivasti juuri ennen kuin BWF järjestää sulkapallon avointen luokkien henkilökohtaiset Maailmanmestaruuskilpailut samassa hallissa. Järjestelyt paikan päällä ovat siten huomattavat. Seniormestaruuskilpailuihin on ilmoittautuneet 1247 pelaajaa ja otteluita on seitsemän päivän aikana tarkoitus pelata 1788 kpl. Valitettavasti ensimmäinen kilpailupäivän, eli eilisen otteluohjelma kertoi, että peräti 38 runsaasta kolmestasadasta ottelusta voitettiin luovutusvoitolla. Tänään toisena päivänä luovutusvoittojen lukumäärä on puolittunut. Luovutusvoitot ei juuri vaikuta kilpailujen tasoon, koska sijoitettuja pelaajia ei ole jäänyt kilpailupaikalle tulematta.

Pääkilpailuhallissa on yhdeksän sulkapallokenttää. Samassa rakennuksessa on pienempi halli neljällä kilpailukentällä ja ulkona on pressuhalli kahdella lämmittelykentällä. Harjoittelua varten on oma halli, vajaa 3 km päähallista, jossa on lisäksi yhdeksän kenttää.

Pelaajat asuvat viidessä hotellissa ympäri Huelvaa ja naapurikaupunkia Punta Umbriaa. Kuljetukset hotelleista pelihalliin hoidetaan bussikuljetuksin. Kilpailuhallissa ja sisätiloissa on maskipakko ja ulkona on noudettava 1,5 m etäisyyttä. Tulo kilpailuhalliin ja yleisötiloihin on tosi ahdas ja lähikontaktia muihin pelaajiin ei voi välttää. Toistaiseksi saamme kaupungissa liikkua vapaasti. Paikalliset noudattavat ohjeita ja maskien käyttö ulkonakin yleistä. Toivottavasti säästymme koronatartunnoista. Huelvan tartuntatilanne on toistaiseksi alhainen.

Koskaan ennen ei ole esiintynyt vastaavia ongelmia akkreditointien kanssa. BWF on ostanut majoitus ja akkreditointipalvelut paikallisesta toimijasta, eikä niiden virkailijat olleet hyvin empaattisia. Kuitenkin ilmoittautuneet pelaajat pääsivät pelaamaan, mutta olipa välillä showta.

Suomalaisia pelaajia on 23 kpl ja niistä viisi on sijoitettuna kaksinpeleissä ja yksi pari nelinpelissä. Lisäksi allekirjoitettu on sijoitettu nelinpelissä eteläafrikkalaisen pelaajan kanssa.

Seuraavan päivän kilpailuohjelma valmistuu vasta edellisen päivän illalla, joten valppaana saa olla. Huomenna pääsee jo suomalaiset sijoitetut pelaajat kentälle. Palaan kommenteilla, kun sopivasti aikaa jää.

Terveisiä Huelvasta

Calle

Yhteistyössä