Carl-Johan Nyberghin terveiset senioreiden MM-kisoista osa V

Viidentenä päivänä Huelvan seniorien MM-kilpailuissa pelattiin neljännesvälierät ja poolipelien viimeiset ottelut. Päivä oli suomalaispelaajille menestyksellinen. Semifinaalipaikkoja lunasti Terhi Luola Ja Paula Petäys +55 nelipeliluokassa, Tarmo Matikainen +50 kaksinpeliluokassa, Jari ja Mika Eriksson +50 luokan nelinpelissä ja allekirjoittanut +70 luokan nelinpelissä, eteläafrikkalaisen Johan Croukampin kanssa.

Terhi ja Paulan voittivat saksalaisparinsa selvin numeroin. Terhin ja Paulan hyvä peruspeli ja hyvä liikkuminen kentällä oli liikaa saksattarille. Tarmon englantilainen vastustaja oli voittanut kaikki ottelunsa kahdessa erässä, Hän kuitenkin hermoili ensimmäisen erän alussa ja Tarmo pääsi hyvään alkuun ja voitti erän 21 – 14. Toisessa erässä englantilainen käynnisti hyökkäyksen ja yritti kaikenlaisilla iskulyönneillä voittaa erän. Tarmon puolustus kesti hyvin ja Tarmo voitti lopuksi toisen erän samoin numeroin kuin ensimmäinen erä.

Jarilla ja Mikalla oli vastassa toiseksi sijoitettu tanskalais-skottipari. Voitto tuli kahdessa erässä 21 – 19 ja 21 – 12. Jarin ja Mikan vähävirheinen peli jatkui tässäkin ottelussa. Hyvillä syötöillä ja uhrautuvalla varmalla puolustuksella tuli pisteet suomalaisille,

Oma poolini viimeinen ottelu oli ns. helppo nakki. Tasoero oli suuri.

Suuret tasoerot ovat usein seniorien MM-kilpailujen ongelma. Arpaonnella voi olla suurikin merkitys. Järjestäjämaasta osallistui nyt 133 pelaajaa, kun seniorien EM-kilpailuissa espanjalaisia pelaajia yleensä osallistuu aika vähän. Intialaisia pelaajia oli mukana peräti 242 kpl. Intiasta tullaan perhekunnittain ja kaikki mukana matkustajat, ilmoitetaan kilpailuihin. Espanjalaisten ja intialaisten joukossa oli paljon harrastepelaajia, joiden taso poikkesi suuresti kilpapelaajien tasosta. Järjestäjät mielellään, kaupallisista syistä, näkevät, että osallistujamäärä kilpailussa on suuri. On kuitenkin myös otettava urheilulliset näkemykset huomioon. Koska sijoitettujen pelaajien lukumäärä eri luokissa on perinteisesti pieni, voi syntyä kaavioissa harrastepelaajaryppäitä, josta ryhmästä joku harrastepelaaja voi päästä jopa neljännesvälieriin asti, Vastaavasti voi syntyä tilanteita, missä hyviä kilpapelaajia pelaavat vastakkain jo ensimmäisessä ottelussa. Seniorien MM-kilpailuissa on hankalaa järjestää karsintakierroksia, mutta ongelma voidaan ratkaista hyvin yksinkertaisella tavalla, sijoitetaan selvästi enemmän pelaajia, kun mitä tällä hetkellä tehdään.

Kuudentena pelipäivänä selviää, pääseekö suomalaisia pelaajia loppuotteluun asti.

Terveisin

Calle

Yhteistyössä