Carl-Johan Nyberghin terveiset senioreiden MM-kisoista osa VI

Seniorien MM-kilpailujen kuudentena päivänä pelattiin kaikkien luokkien semifinaaliottelut, eli 45 luokkien semifinaaliottelut.

Suomalaispelaajista ensimmäisiä kentällä olivat Terhi Luola ja Paula Petäys +55 nelinpeliluokassa. Vastassa oli toiseksi sijoitettu irlantilaispari. Terhi ja Paula olivat ottelun jälkeen tyytyväisiä pelisuoritukseensa, mutta eivät voineet mitään sille, että vastustajat olivat, joka osa-alueella, vähän parempia. Irlantilaispari voitti 21 – 8 ja 21 – 11.

Samaan aikaan Terhin ja Paulan kanssa, oli allekirjoittanut kentällä Johan Croukampin kanssa +70 luokan nelinpelissä. Vastassa olleet englantilaispelaajat syöttivät ovelasti ja puolusti hyvin, mutta he eivät voineet mitään, meidän nopealle pelityylill ja hankalille takakenttäsijoituksille. Voitimme luvuin 21 – 14 ja 21 – 13.

Jari ja Mika Eriksson vastustajat +50 luokan nelinpelissä oli hyvä ¾ sijoitettu venäläispari. Ensimmäinen erä oli tasaisempi, mutta toisessa erässä Jarin ja Mikan pelitaso vähän laski. Siihen asti varma puolustuspeli rupesi pettämään, kun toinen venäläispelaajista pääsi lyömään iskulyöntinsä vajaaksi jääneiden nostojen seurauksena. Myös helppoja virheitä alkoi tulla venäläispelaajien nopean tempon seurauksena. Jari ja Mika hävisivät ottelunsa 21 – 15 ja 21 – 9.

Päivän iso suomalaisottelu oli Tarmo Matikaisen semifinaaliottelu +50 luokassa Ruotsin Stefan Grahnia vastaan. Molemmat pelaajat olivat voittaneet aikaisemmat neljä ottelunsa kahdessa erässä. Kolmieräinen ottelu oli täynnä hyviä palloja jännittäviä hetkiä ja draamaa. Stefan karkasi aina välillä jopa viiden pisteen etumatkaan, mutta aina hän syyllistyi tekemään yllättävänkin helppoja virheitä ja Tarmo otti etumatkan kiinni. Stefan voitti ensimmäisen erän 21 – 19. Toinen erä oli vielä tasaisempi ja jatkopalloja tarvittiin. Molemmat pelaajat hermoilivat, syöttivät välillä huonosti ja välillä pelasivat uskomattomia palloralleja. Tarmon pokka piti paremmin ja hän voitti toisen erän 27 – 25. Kolmannessa erässä Stefan taas karkasi viiden pisteen etumatkaan, mutta Tarmo otti vähitellen kiinni ja jouduttiin taas jatkopalloille. Nyt molemmat pelaajat syöttivät hermoillen ja tuomarikin sotki peliä syöttövirhetuomioillaan, joka sai Stefania tolaltaan. Tarmolla oli peräti kolme ottelupalloa, mutta niissä hän ei saanut kunnon peliä aikaan, vaan Stefan voitti ne aika helposti. Kun Stefan sai ottelupallon, hän hyödynsi sen heti. Erä Stefanille 23 – 21. Kaikki kunnioitus Tarmolle, hän pelasi tarmokkaasti ja antoi kaikkensa.

Seitsemäntenä ja MM-kilpailujen viimeisenä päivänä pelataan kaikki loppuottelut. Nelinpelipartnerini Johan Croukamp on edennyt +70 luokassa myös kaksinpeliluokan loppuotteluun ruotsin Stefan Ohrasia vastaan ja tämä loppuottelu pelataan huomenna päivällä ensin. Nelinpeliloppuottelumme englantilaisparia Robert Bell ja Graham Holtia vastaan pelataan myöhemmin iltapäivällä. Myös Robert Bellillä on päivällä ensin toinen loppuottelu, +70 luokan sekanelinpelissä. Katsotaan missä kunnossa Johan ja Robert ovat, kun nelinpeliottelu alkaa. Johanin ja minun tavoitteena on tietenkin uusia kaksi vuotta sitten voitettu mestaruus.

Terveisin

Calle

Yhteistyössä