Carl-Johan Nyberghin terveiset senioreiden MM-kisoista osa VII

Huelvan seniorien MM-kilpailujen viimeisenä päivänä pelattiin kaikki 45 luokkien loppuottelut sekä suoritettiin mitalien jako. Ainoa kentällä ollut suomalaispelaaja oli allekirjoittanut.

Luokan +70 nelinpelissä oli loppuottelussa Johan Croukampia ja minuna vastassa englantilaiset Robert Bell ja Graham Holt. Varsinkin Graham Holtin tulokset neljästä edellisestä pelatuista seniorien MM-kilpailujen nelinpelistä oli vaikuttava: kolmessa MM-kilpailuissa loppuotteluvoitto ja yhdessä loppuotteluhäviö. Molemmat englantilaiset herrat tekivät nyt debyyttinsä +70 luokassa.

Partnerini Johan ei ole tyypillinen nelinpelipelaaja, hän on takakentällä viihtyvä, erittäin pallovarma pelaaja, joka on tunnettu hämäävistä lyönnistään ja mm. tarkkuus-dropeistaan. Nopeat vaakalyönnit ja pallon lyöminen alas läheltä verkkoa, ei ole hänen parhaita puolia. Tehtäväni on siten ottaa suurta roolia, kun palloja oli ratkaistava.

Ensimmäinen erä oli tasainen, mutta englantilaiset olivat koko ajan niskan päällä. Heti kävi ilmi, että englantilaisten puolustuspeli oli erittäin hyvää tasoa. Myös niiden sijoituspeli teki vaikutuksen. Kuitenkin herrojen syötöt olivat yllättävän vaisuja. Varsinkin Grahamin lyhyet syötöt olivat yllättävinkin kehnoja muuhun pelitaitoon verrattuna. Jouduimme pelaamaan ensimmäisen erän, iso halli taustana, jonka seurauksena varsinkin minä syyllistyin epäpuhtaisiin lyönteihin, josta vastustajat heti rankaisivat. Kuitenkin pelattiin myös useita pitkiä raskaita palloja Ensimmäinen erä meni vastustajille 21 – 19. Meidän kokeneen coachin, tanskalainen valmentajan Henrik Anderssen, taukoneuvot olivat nyt suureksi avuksi.

Toisessa erässä syöttöni avasivat meille uudet mahdollisuudet. Ensimmäisessä erässä olin syöttänyt tarkkoja syöttöjä juuri syöttöviivan yli. Toisessa erässä siirryin syöttämään varsinkin Robertille swip-syöttöjä. Vaikka hänellä oli kova iskulyönti, hän ei pystynyt lyömään yhtäkään syöttöä alas, vaan joutui nostamaan pallon clear-lyöntinä takakentällemme ja vielä Johanille. Palautimme pallot usein clear-lyönteinä ja jatkettiin, kunnes vastustajat löivät epäonnistuneen clear-lyönnin tai oli pakotettuja hätäratkaisuihin. Vastustajien vajaaksi jääneen clear-lyönnin jälkeen, käynnistin heti iskulyöntimyllyni. Tämä taktiikka puri ja voitimme toisen erän 21 – 15. Toisen erän pelaaminen vasten hallin päätyä helpotti myös tilannetta. Löin hyvin vähän epäpuhtaita lyöntejä tässä erässä.

Kolmas erä oli tasainen ja jännittävä puoltenvaihtoon asti, jolloin johdimme 11 – 9. Tämän jälkeen siirryin samaan taktiikkaan, kuin toisessa erässä, hankalia swip-syöttöjä. syöttäen. Vastustajien clear-lyönnit jäivät nyt, yhä useammin, vähän lyhyiksi. Pystyin myös paremmin valmistumaan iskulyönteihin ja nyt ne alkoivat kunnolla purra. Alkoin sijoittamaan iskulyönnit rohkeammin lähempänä sivurajoja ja osaskulyönneistä meni raakana lattiaan. Vastustajien kasvoista huomasin, että nyt pelataan sellaista nelinpeliä, mistä he eivät pidä. Viimeiset pallot voitimme aika helposti ja koko erän 21 – 17. Olipa uskomaton tunne ottelupallon jälkeen.

Mitalien jako oli hyvin järjestetty ja sujui nyt paremmin kuin aikaisimmassa MM-kilpailuissa, missä olen ollut mukana. Hienoa oli nähdä, että perät kuusi suomalaispelaajaa, meidän pienestä 20-henkisestä ryhmästä oli podiumilla: pronssisen mitalin voittivat Terhi Luola, Paula Petäys, Jari ja Mika Eriksosson ja Tarmo Matikainen ja minä sitten kultaisen.

Seniorien MM-kilpailut olivat kokonaisuudessaan erittäin hyvin järjestetyt. Molemmat kilpailuhallit olivat koko kilpailujen ajan hyvin kylmät, mutta päähallin edessä oli suuret ulkotilat seurusteluja varten ja koko kilpailujen aikana vallinnut aurinkoinen sää teki ulkona olemisen, pelien välillä, varsin nautittavan.

Kiitokseni kuuluu kotirintaman tausta- ja tukijoukoilleni, kannustaville kanssapelaajilleni sekä pienelle, etelä-afrikkalais-tanskalais-suomalais teamille, jonka tiivis yhteistyö sekä ennen että kilpailujen aikana, teki sekä Johanin, että minun onnistumisen näissä MM-kilpailuissa mahdolliseksi.

Huelva-tervesisin

Calle

Yhteistyössä