Rankinglaskenta 1.1.2022 alkaen Tournamentsoftwaressa

Rankinglaskenta siirtyy Tournamentsoftwareen vuoden 2022 alusta.

Laskentaperiaate ja pistetaulukko muuttuvat siten, että pelimuodon/luokan koko kilpailussa huomioidaan pistearvossa erillisen taulukon mukaisesti.  Aiemmin käytössä on ollut pelkkä sijoitukseen perustuva pistetaulukko. Tällä laskentatavalla paljon pelejä voittavat pelaajat saavat enemmän pisteitä.

Uudella pistetaulukolla on tarkoitus antaa voittaville pelaajille pisteitä niin, että omassa tasoluokassa menestymällä on mahdollista tavoitella tasoluokissa nousua järkevämmin.

Toinen muutos on se, että pisteet lasketaan erikseen toisistaan riippumattomille taso- ja ikäluokkien rankinglistoille (juniorit ja seniorit omille ikäluokkalistoilleen). Samassa kilpailussa useammassa luokassa samaa pelimuotoa pelaava seniori ja/tai juniori voi saada pisteitä kahdelle eri listalle; tasoluokkiin ja ikäluokkiin. Molempiin merkitään kilpailumenestyksen mukaiset parhaat pisteet.

Esimerkiksi juniori, joka pelaa kaksinpeliä tasoluokissa ja junioriluokissa saa pisteitä molemmille listoille, parhaan tuloksen perusteella yhdestä luokasta. Samoin senioripelaajan menestys kirjataan molemmille listoille. Senioripelaajan mahdollisuus haluta pisteitään laskettavan jollain erityisellä tavalla yhteen tai erikseen poistuu tarpeettomana. Jatkossa kaikki ovat samalla kaavalla mukana kisassa.

Muutoksen yhteydessä juniori- ja senioriluokkia pelanneiden pelaajien pisteet muuttuvat siirtymävaiheessa molemmilla listoilla, kun ne eriytetään. Pelaajan on nyt mahdollista valita pelaamansa luokat omien tavoitteidensa perusteella paremmin kuin ennen.

Rankinglaskentaa on tehty 1.7.2021 alkaen kahden vuoden laskentajaksolla, josta on huomioitu kymmenen parasta kilpailua. Kahden vuoden laskenta jatkuu 30.6.2022 saakka.

2022 rankinglaskennan piste- ja kerrointaulukko selityksineen.

Yhteistyössä