Aikuiset

Sulkapallo sopii kaikille. Se on liikuntalajina monipuolinen ja vauhdikas sekä tarjoaa erinomaista kunto- ja terveysliikuntaa. Lajia voi harrastaa jokainen oman kunnon mukaan ja pelata voi niin kaksinpelinä kuin vaikka sekanelinpelinäkin. Sulkapalloiluun ei ole yläikärajaa vaan kaiken ikäiset voivat harrastaa lajia. Laji tarjoaa todella kokonaisvaltaista liikuntaa ja onnistumisen tunteita jo heti ensimmäisellä kerralla.

Sulkapallopeliin kuuluvat nopeat suunnan vaihdokset, mahdolliset hypyt ja monipuolinen liikkuminen palloa tavoiteltaessa, jolloin luustoon kohdistuu iskuja monesta eri suunnasta. Pelaajan koordinaatio, tasapaino ja notkeus kehittyvät. Näillä tekijöillä on suuri merkitys osteoporoosin ennalta ehkäisynä. Perinteisten kansatautien ennalta ehkäisyyn sulkapallo on myös erinomainen liikuntamuoto.

Aikuisille järjestetään myös harrastekilpailuja ja erilaisia leirejä ympäri vuoden.

 

Seniorileiri 2015_Sylvi Jormanainen
Kuva on otettu Seniorileiriltä 2015 Kuva: Sylvi Jormanainen

Luuliikuntasuositus aikuisille_UKK-instituutti

Virtaa Sulkapallosta -tapahtumat soveltuvat hyvin ihmisten innostamiseen sulkapalloon, seuratoimintaan ja liikunnan pariin. Hyvässä ryhmässä, innostavan ohjaajan ohjauksella on ilo liikkua. Ryhmä ja valmentaja kannustavat eteenpäin. Lajikokeilun ja tutustumiskurssin sisällöistä saa rakennettua hyvän ja ryhmän taitotason mukaisen liikunnallisen kokonaisuuden.

Hyvin järjestetty sulkapallotapahtuma kertoo laadukkaasta seuratoiminnasta ja sulkapalloseuran järjestämistä liikuntapalveluista. Tapahtumasta on hyvä siirtyä lähiseuran aikuisryhmiin.
Virtaa Sulkapallosta

Sulkapalloa pelatessa muun muassa: kunto kohoaa, nopeus ja tarkkuus kehittyvät, lihakset venyvät ja saavat vahvistusta, ketteryys ja pallosilmä paranevat, luut saavat sopivaa rasitusta ja tasapaino paranee.

Pääset hyvin vauhtiin sulkapallon supistetuilla säännöillä, jotka löydät täältä.

Kuva: Suomen Osteoporoosiliitto ry
Katso myös UKK-instituutti: tietoa terveysliikunnasta.

Kuvassa ylhäällä: Mansen Sulan aikuisharrasteryhmä Kuva: Jorma Hyttinen