Mailapeliyhteistyö

Mailapelit kouluissa ja halleilla

Sulkapalloliitto tekee tiivistä yhteistyötä tenniksen, squashin, pöytätenniksen ja racketlonin kanssa. Vuonna 2015 tehtiin yhteistyössä Keravalaisen, Savion alakoulun kanssa opettajille suunnattu mailapelimateriaali, joka sisältää kouluympäristöön soveltuvia harjoitteita. Videoista koostuva materiaali on opettajien käytössä ja löytyy osoitteesta: mailapelit.fi.

”Minusta tällainen monilajikerho on aivan loistava mahdollisuus lapsille testata uusia ja monelle vähän vieraampiakin lajeja ja ylipäänsä liikkua ryhmässä. Heti ensimmäiseksi hankkeesta kuullessani ajattelin, että kumpa minullakin ala-asteikäisenä olisi ollut mahdollisuus samanlaiseen toimintaan”, kommentoi mailepelikerhossa sulkapalloa opettanut Hanna Antikainen.

Mailapelikerhot

Lisäksi sulkapallo tekee yhteistyötä squashin kanssa Mailapelikerhojen muodossa. Näiden kerhojen tarkoitus on saada halleille lisää käyttäjiä iltapäivisin, mutta ennen kaikkea aktivoida alakoululaisia kokeilemaan sulkapalloa ja squashia. Tähän yhteistyöhön tullaan yhdistämään tennis ja pöytätennis.

Mailapeleillä on paljon yhteisiä piirteitä, esimerkiksi silmä-käsi-koordinaatio ja välineen käsittelytaito ovat hyvin oleellisia osia kaikissa näissä neljässä mailapelissä. Tätä pyrimme hyödyntämään tarjoamalla eri toimijoille näitä taitoja hyödyttäviä lajitutustumisia, koulutuksia ja valmiita malleja. Tavoitteena on tiivistää yhteistyötä entisestään ja laajentaa sitä esimerkiksi kouluttamalla opettajia mailapeleihin ja tutustuttamalla mailapelejä varhaiskasvatusikäisille.

Yhteystiedot:

maria-hokkanen-copy
Maria Hokkanen

Mailapelikoordinaattori
050 322 5488
etunimi.sukunimi@mailapelit.fi