Valmentajan polku

Valmentajan polku
Valmentajan polku alkaa lasten valmentamiseen suuntautuvasta koulutuksesta, Minisulkiksesta. Tämän kanssa samalla viivalla on aikuisten harrastesulkapallon koulutus, Virtaa Sulkapallosta.
Näiden jälkeen tulevat koulutustasot I-III. Lisäksi on olemassa IV ja V-tason koulutus.

Sulkapalloliitto järjestää näistä kolme ensimmäistä tasoa ja ne toteutetaan yhdessä alueellisten avainkouluttajien kanssa.

Taso III voidaan toteuttaa yhteistyössä muiden mailapeliliittojen kanssa. Taso IV jakautuu valmentajan ammattitutkintoon ja valmentajan erikoisammattitutkintoon. Koulutusta tarjoavat urheiluopistot. Taso V on yliopistotasoinen tutkinto (liikuntatieteiden maisteri). Suomessa koulutusta tarjoaa Jyväskylän yliopisto.

Koulutuksen tavoitteena on rakentaa kurssilaisille käsitys itsestään valmentajana, pohtia valmentajan työtä lasten ohjaamisen näkökulmasta kilpapelaamiseen liittyvään nuorten ja aikuisten valmentamiseen. Koulutuksen aikana käydään läpi lasten ja nuorten kehittymiseen liittyviä seikkoja, esiintymistä, ryhmän hallintaa ja viestintää sekä toiminnan suunnittelua. Koko koulutuksen ajan kulkee läpi sulkapallon lajiosaamisen perustaitojen opettaminen ja harjoittaminen.

I-V-tason koulutukset

Lisätietoja:
tommi.saksa(at)sulkapallo.fi