Välineet

Aloittelevan sulkapallonpelaajan ei yleensä tarvitse aluksi hankkia muuta kuin sulkapallomaila ja -palloja. Mailalla, palloilla ja mukavilla vaatteilla, joissa voi hyvin liikkua, pääsee jo pitkälle. Hyvät kengät ovat tietysti myös tärkeät, mutta alkuun tavalliset sisäpelikengät riittävät. Oikealta sivupalkista voit lukea lisää välineistä.

Varusteiden hankinnan kannalta seuraan kuulumisessa on hyötyä muun muassa lainavälineiden vuoksi. Omia mailoja ja välineitä hankkiessa omalta valmentajalta saa halutessaan hyviä neuvoja.

Mitä se maksaa?

Välineiden hinnat vaihtelevat paljon. Hinnat riippuvat paljolti siitä mistä välineet ostaa ja miten laadukkaan tuotteen haluaa. Tuotteita myyvät sulkapallohallit, useat urheilukaupat ja isommat marketit. Sulkapallotarvikkeiden maahantuojia löydät täältä.

Hintavertailua kannattaa tehdä ja kysyä myös omasta seurasta vinkkejä. Joissakin seuroissa voi jäsenenä saada alennusta ostaessa välineitä tietystä sopimuspaikasta. Seuroilla voi olla myynnissä myös käytettyjä välineitä. Niitä kannattaa kysellä aktiivisesti esimerkiksi omalta valmentajalta.

 

Kuva: Joonas Puhakka