Maila ja jänteet

Hyvä maila on kaiken A ja O

Maila on sulkapallon tärkein väline, joten sen valinnassa kannattaa olla huolellinen. Maila vaikuttaa paljon pelin sujuvuuteen ja sitä kautta tietenkin pelaamiseen mielekkyyteen. Vaikuttavia asioita ovat muun muassa mailan kokonaispaino sekä painon keskittyminen, mailan jäykkyys ja jänteet. Aloittelevalle junioripelaajalle suositellaan kevyttä ja joustavaa mailaa, jonka jänteet ovat riittävän löysällä, jolloin se vaatii vähemmän lyöntivoimaa. Ennen ostopäätöstä aloittelijan tulee kokeilla mailaa omaan käteen, sillä mikä tuntuu kädessä hyvältä, toimii yleensä myös hyvin pelitilanteissa kentällä.

Mailan valinnassa voi myös kääntyä oman seuran puoleen, sillä joissakin seuroissa voi alkuun saada käyttöön lainamailan ja lyhyen tutustumisen jälkeen päättää millainen maila itselleen parhaiten sopii.

Samoin omalta valmentajalta voi saada apua ja vinkkejä oikean mailan hankkimiseen. Kaupasta mailaa ostaessa kannattaa kysyä lajia tuntevaa myyjää apuun.

Joonas näyttää mailaotetta Rantalaisille 2015

Mailat ovat kestäviä

Mailat valmistetaan nykyään hiilikuidusta tai komposiittimeteriaaleista kuten titaanin ja nikkelin seoksesta. Materiaalien teknisen kehityksen myötä mailojen kokonaispaino on viimeisen kymmenen vuoden aikana vakiintunut sadan gramman tuntumaan; hieman alle tai yli mallista riippuen. Mailojen kestävyys on myös huippuluokkaa: keskivertopelaajan onkin lähes mahdotonta saada virheetöntä mailaa rikki vain sulkapalloa lyömällä.

Jänteet

Parhaallakaan mailalla ei tee mitään, jollei siinä ole kunnollisia jänteitä. Tehtaalla asennetut jänteet ovat ainakin kalliimmissa mailoissa kelvolliset useimmille kuntopelaajille, mutta kilpapelaajat jänteyttävät yleensä tuliterätkin mailansa omia tarpeitaan vastaavalla jänteellä.