Vammaissulkapallo

Vammaissulkapallo leviää Suomessa

VammaisSulkaPallo ry (VaSuPa) on vammaissulkapallon erikoisseura, joka toimii valtakunnallisesti tiedottaen lajista ja järjestäen tapahtumia. Vammaissulkapallo on ollut osa Sulkapalloliiton toimintaa vuoden 2013 alusta pääosin VaSuPa:n järjestämänä. Sitä ennen vammaissulkapalloilijat toimivat jaostona Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:ssä.

Vammaissulkapalloa voi harrastaa liikuntavammaisten pystypelaajien ja pyörätuolipelaajien sarjoissa. Liikuntavammaiset pelaavat kansainvälisillä vammaissulkapallosäännöillä. Vammaissulkapalloa pelataan Suomessa Cup-osakilpailuina eri paikkakunnilla 3-4 kertaa vuodessa, jonka lisäksi järjestetään vuosittain SM-kisat. Maailmalla pelataan EM- ja MM-kisat ja Suomi oli mukana ensimmäistä kertaa vuoden 2013 MM-kisoissa Saksan Dortmundissa.

Sulkapallo sopii kaikille

Vammaissulkapallon harrastaminen on helppoa aloittaa ja laji sopii kaikille vammautuneille, olit sitten pyörätuolissa tai kävelevä. Vammaissulkapallo on myös hyvää motorista treeniä.

Valtakunnallisia ja paikallisia tutustumis- ja harjoitteluleirejä järjestetään muutamia vuosittain eripuolella Suomea. Leireillä on hyvä tutustua ja kokeilla vammaissulkapalloa ja kartoittaa jo kertynyttä osaamista.

Vammaissulkapalloa pelataan normaalilla sulkapallokentällä alla olevien rajojen mukaisesti. Verkonkorkeus on normaali 1,524 metriä.

Ella Ruotsalainen vammaissulakapllon SM-kisoissa 2015

 

Lue lisää vammaissulkapallosta VaSuPan sivuilta: www.vammaissulkapallo.fi