Alle 9-vuotiaiden kilpaileminen

Ohjeistus juniorikilpailujen alle 9-vuotiaiden luokalle

Luokan tarkoituksena on toimia kevyenä harjoituskilpailuna. Siksi pelialue on pienempi, verkko matalampi, ottelu ja koko tapahtuma lyhyempi. Tavoitteena koko tapahtuman kestoksi on n. 2-3 tuntia, ja järjestäjät voivat tähän tähdätessään muokata pelin kestoa (pisteenlaskua) ja poolien kokoa sopiviksi. Ne luokkaan kuuluvat pelaajat, jotka haluavat jo kilpailla ”oikeasti”, voivat osallistua 11-luokkaan (mutta ei mielellään molempiin).
Pelaajat jaetaan sopivan kokoisiin pooleihin (3-5 pelaajaa per pooli painottaen suuria pooleja), joiden sisällä pelaajat pelaavat kerran kaikkia vastaan. Näin jokainen osallistuja saa pelata 2-4 ottelua riippumatta otteluiden tuloksista. Pelaajat pyritään sijoittamaan pooleihin siten, että poolin sisällä tulisi mahdollisimman tasaisia otteluita. Jos pelaajien tasosta ei ole mitään tietoa, pelaajat arvotaan pooleihin. Poolien välillä ei pelata ns. sijoitusotteluita.
Kaikkien osallistujien palkitsemista esim. kunniakirjalla suositellaan lämpimästi. Jokainen osallistuja saa liiton rankingjärjestelmään saman vakiopistesumman (0,1 pistettä) riippumatta sijoituksestaan. Tämän tarkoituksena on lähinnä pitää kirjaa osallistumisista, ei laittaa pelaajia rankingjärjestykseen.

Alla olevasta linkistä säännöt kokonaisuudessaan ja pelialue.
Alle 9-vuotiaiden kilpailuohjeistus

Yhteistyössä