Joukkuekilpailut

Tällä sivulla ylläpidetään joukkuekilpailemisen ohjeita, vinkkejä ja sääntöjä sekä alkuvaiheessa joukkuekilpailukalenteria.

Joukkuepelaaminen 2017-2018 pähkinänkuoressa

Kaudella 2017-2018 aloitetaan joukkuepelaamisen laajentamisen uusi vaihe tasoluokkien joukkuekilpailuilla, jatkossa pelaamista laajennetaan ikäluokkiin (juniorit ja seniorit) ja myöhemmin harrastepelaajien joukkuekilpailuihin.

Tarkoitus on saada kilpailuita samanaikaisesti usealle paikkakunnalle kautta maan!

Tasoluokkajoukkueiden kilpailemisen tavoitteena on tarjota jokaiselle tasoluokalle oma joukkuekilpailu isomassa tapahtumassa. Tapahtumassa voi olla sarjoja yhdessä tai useammassa tasoluokassa V, A, B ja C, suurimmissa kaikki neljä tasoluokkaa. Nämä kilpailut on tarkoitettu lisenssipelaajille ja niistä saa henkilökohtaisia rankingpisteitä. Pelkästään joukkuekilpailuissa pelaaville on oma, edullinen, joukkuekilpailulisenssi. Myös kausilisenssillä voi osallistua.

C-luokan joukkueeseen voi osallistua myös harrastepelaaja lunastamalla joukkuekilpailulisenssin ja rekisteröitymällä Tournamentsoftwareen (TSW), kaikki joukkuekilpailulisenssin lunastaneet merkitään TSW:ssa harrastepelaajiksi. Tässä kilpailumuodossa pelaajien tulee olla SSuL:n jäsenseurojen jäseniä.

Pelaajien tasoluokituksia tarkastellaan joukkuekilpailuissa pelimuodoittain, jolloin pelimuodon tasoluokka määrittää pelaajan oikeuden pelata ottelussa tiettyjä pelimuotoja. Tällä pyritään helpottamaan joukkueiden kokoamista. Nainen voi joukkuekilpailussa pelata miesten pelimuotoja kilpailusääntöjen mukaan yhtä tai kahta luokkaa omaa tasoluokkaansa alempana.

Joukkue muodostetaan kilpailukaudeksi ja sitä voi täydentää kauden kuluessa, eikä joukkueen pelaajamäärää ole rajattu. Pelaaja ei kuitenkaan voi vaihtaa joukkuetta kesken kauden muutoin kuin tasoluokan muuttuessa. Lähtökohtaisesti joukkue tulee muodostaa saman seuran pelaajista, lainapelaajaa voi käyttää, jos pelaajan omalla seuralla ei ole joukkuetta kyseisellä tasolla.

Aluksi ilmoittautuminen tapahtuu kilpailujärjestäjän ilmoittamalla tavalla, sähköpostitse tai sähköisellä lomakkeella. Mahdollisimman pian pyritään siirtymään TSW:n sähköiseen ilmoittautumiseen. SSuL julkaisee jokaisen kilpailun ilmoittautumisohjeet joukkuekilpailusivulla

Kuhunkin kilpailuun joukkueeseen voi ilmoittaa enintään 10 miestä ja kahdeksan naista. Pelaajien minimäärä riippuu ilmoitettavasta joukkueesta, yksi pelaaja saa ottelussa pelata enintään kahdessa pelissä. Jos ne ovat nelinpelejä, ne on pelattava eri parin kanssa.

Kilpailun perusmuodossa yhdessä ottelussa pelataan yksi jokaista pelimuotoa, MK, NK, MN, NN, SN. Minimijoukkue tuohon on neljä pelaajaa eli perusmuodossa kaksi miestä ja kaksi naista. Myös muita kokoonpanoja voi olla, ne eivät kuitenkaan voi pelata samassa ”sarjassa” peruskokoonpanon kanssa.

Esimerkkejä minimikokoonpanoista: kolme miestä + yksi nainen: MK, NK, 2xMN, SN – neljä miestä: 2xMK, 3xMN.

Ilmoittautuneiden määrästä riippuen ja pelaajien/joukkueiden hyväksyessä on mahdollista tarvittaessa yhdistää eri tasoluokkien joukkueita (B -> A, C-> B) mutta ei eri kokoonpanoissa olevia joukkueita.

Kilpailujärjestäjän tehtävänä on pelipaikan varaamisen ja kilpailun läpiviennin lisäksi ottaa ilmoittautumiset vastaan ja tallentaa joukkueet League Planneriin, tarvittaessa sijoittaa joukkueet, jos alkupooleja on useampia ja julkaista ohjelma.

SSuL avustaa kisajärjestäjiä League Plannerin tallennuksen excel-pohjalla, käytön opastuksella ja antaa sovelluksen lisenssin veloituksetta järjestäjän käyttöön. Lisäksi SSuL auttaa kilpailun viestinnässä jo ilmoittautumisia haettaessa ja kilpailun jälkeen fiilisten jakamisessa. SSuL ei kaudella 2017-2018 odota eikä veloita kisajärjestäjältä starttimaksuja, ainoa velvoite on viisi kehitysideaa ja vapaamuotoinen raportti kisan osallistujien tunnelmista.

 

Innostu ja kysy lisää toimisto@sulkapallo.fi

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Ensimmäinen kilpailuviikonloppu on jo 14.-15.10.2017 ja siihen on tähän mennessä kisan varannut OSUKO – Osukon kutsu ja ilmoittautumislomake

SÄÄNNÖT Tasoluokkien joukkuekilpailuun Joukkuekilpailemisen säännöt v1.3_EV_STR

Yleisohje Joukkuepelaaminen 2017 perusohje – tämä on tuo yllä oleva teksti .pdf.muodossa

Joukkueen ja pelaajien tallennuspohja League Planneriin (tulossa vko 39/2017) – lisenssiavain lähetetään kilpailujärjestäjille erikseen

League Plannerin ohje (tulossa vko 39/2017)

FAQ (alasivu, ei näy valikossa. Tulossa vko 39/2017)


Alla (alkuun hieman niukasti) nopeasti löydettyjä lähihistorian mietteitä ja suunnitelmia, jotka ovat helposti tallennettavassa ja julkaistavassa muodossa.

Aloitetaan kaudelta 1998-1999, jolloin oli luotu säännöt II-divisioonaan. Ilmoittautuneiden määrästä ei tällä hetkellä ole tietoa. Alueiden organsoimaksi suunnitellun sarjan ohjausta malliksiII DIVISIOONA 98

Vuonna 2003 oli jo huomattavasti kiireenpää ja dokumenteissa siirryttiin ranskalaisiin viivoihin, yksinkertaista ja selkeää, sillai kai! Sulkiksen divarisarja 2003-1 Tuostakaan ei ihan tarkkaa faktaa ole osallistuineiden joukkueiden määrästä, eikä sijoituksista.

Tähän osioon otetaan ilolla todistusaineistoja, joita voi toimittaa osoitteeseen toimisto@sulkapallo.fi

Yhteistyössä