Tuomaritoiminta

Tuomarikurssit Nuorten ja Senioreiden SM-kisan yhteydessä

Seuraava tuomarikurssi järjestetään Ruskeasuon palloiluhallissa Nuorten ja Senioreiden SM-kisan yhteydessä jos riittävästi halukkaita opiskelijoita ilmoittautuu kurssille. Tällä hetkellä ei ole tietoa kyseisen kilpailun järjestämisen ajankohdasta.

Kurssin hinta on 30,- €/kokelas eli naurettavan vähän ja se sisältää asiantuntevan teoriaopetuksen sekä käytännön harjoitteiden lisäksi vähintään pullakahvit! Kurssilaisten toivotaan tulevan mukaan aktiiviseen tuomaritoimintaan ja sitä helpottamaan kurssiin hyväksyttävään suorittamiseen sisältyy näyttökoe jossain myöhemmässä kilpailussa. Kurssille osallistuva kokelas ei voi osallistua kilpailuun, jonka aikana kurssi pidetään. Kurssin toteuttaa ja sen sisällöstä vastaa Suomen Sulkapallotuomarit ja -toimitsijat, joka on SSuL:n jäsenseura. Opettajina toimivat seuran kokeneet tuomarikouluttajat, joilla on tuomaritoiminnasta vankka kotimainen ja kansainvälinen kokemus.

Kentät, pelaajat ja tuomarit FO14_Jp.Photo-3794

SST:n naisjaosto pitää edelleen voimassa vahvan toiveen saada innostuneita naispuolisia kokelaita mukaan. Kuten kuvasta näkyy, 2/3 tuomareista on naisia, joten odote on, että kurssilla on vähintään sama tilanne!!

Kurssin hyväksytysti suorittaneet voivat tuomita kaikissa SSuL:n sanktioimissa kilpailuissa ja toimia kansallisten kilpailujen ylituomarina. Kokemuksen kartuttua kotimaassa on mahdollista suunnata Badminton Europen kursseille ja sitä tietä jopa kohti Olympialaisia 2032 tai viimeistään 2036. Los Angelesiin 2028 ei taida ihan ehtiä.

Vain nopeimmat pääsevät mukaan viimeinen ilmoittautumispäivä on vasta noin kolme viikkoa ennen kilpailua, ilmoittaudu siis mieluummin heti kuin nopeasti. Osoite on helppo, sähköpostia osoitteeseen: toimisto@sulkapallo.fi

Laita aiheeksi ”Tuomarikurssi” ja viestiin nimesi ja laskutusosoite sekä tieto mihin sähköpostiosoitteeseen ennakkomateriaalit ja muut kurssin tiedotteet haluat lähetettäväksi.

Nyt kannattaa keskustella asiasta seuroissa ja laittaa isompikin porukka mukaan yhteisilmoituksella!!!

Myös ylituomareiden koulutusta on ollut tapana toteuttaa mikäli riittävästi kiinnostuneita löytyy. Kinnostuksen voi osoittaa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toimisto@sulkapallo.fi

Voit myös tutustua etukäteen tuomarin tehtäviin ja fraaseihin eli kuulutuksiin alla olevien linkkien takaa löytyvistä dokumenteista.
Ihan vaan vinkkinä, että Peli- ja Kilpailusäännöt vähintään on hyvä kahlata läpi ja omaksua ennen kurssia, eikä isoksi haitaksi ole tutustua kaikkiin ja erityisesti pelaajan sekä toimitsijoiden käytössääntöihin.
Kurssi EI sisällä sääntöjen sisälukua, ainoastaan niiden kuulemista (vai kuulustelua) eli sääntöihin tulee tutustua ennen kurssia. Pääpaino kurssilla on käytännön harjoitteissa Senioreiden SM-luokissa. Käytännön tekemisestä saa välittömän palautteen.

Tervetuloa hyyyvin vakavamieliseen seuraan, heh. 

Tuomariopas 201401
Kuulutukset PART II

Kuvat: Joonas Puhakka

Yhteistyössä