Ulkomaan kilpailuilmoittautumiset

BWF/BE sanktioidut kilpailut

Kaikkiin kansainvälisiin kilpailuihin (lukuun ottamatta arvokisoja, joihin joukkue valitaan etukäteen) ilmoittaudutaan 1.7.2020 alkaen Suomisportin tapahtuma-ilmoittautumisen kautta. Ilmoittautujalla tulee olla kyseisen kauden lisenssi voimassa.

Linkit tapahtumiin löytyvät sivulta Suomalaiset huippukisoissa. Jos listalta puuttuu kilpailu, johon haluat mennä, laita viesti kisan tiedoista hyvissä ajoin osoitteeseen toimisto@sulkapallo.fi. Muista, että kisan ilmoittautuminen Suomessa päättyy viikkoa ennen BWF-kalenterin viimeistä ilmoittautumispäivää.

Aikuispelaajat/-kisat: Ilmoittautua voivat pelaajat, joilla on sääntöjen mukaisesti oikeus ilmoittautua aikuisten BWF/BE sanktioituihin kilpailuihin:
BE Circuit, tasot Future Series, Series ja Challenge – noudatetaan BE Circuit Regulations ohjeita tai BWF Competition Regulations ohjetta jos BE ei ole erikseen muuta ohjeistanut.

Suomessa pelattavista kilpailuista Finnish Open kuuluu tähän kategoriaan ja vuonna 2020 tasolla Challenge ja ilmoittautuminen tapahtuu Goodmintonin kautta
BWF, tasot  Grade 2 (BWF Tour Super 100 (Level 6) ja (HSBC BWF World Tour Super 300, – 500, -750, -1000 ja – Finals [Level 5-1]), Grade 1 (Kaikki MM-ksat  ja Olympialiset – josta muuten ainoana kilpailuna erikseen 3. sijan rankingpisteet)

Junioripelaajat/-kisat: ilmoittautuminen myös Suomisportiin. Muista noudattaa liittoryhmäkoordinaattorin antamia ohjeita jos sellaisia on liittoryhmien yhteismatkoista annettu.
BE Junior Circuit, tasot Future, Series, Challenge ja GP. Suomessa pelattavista kilpailuista Finnish Junior 2020 kuuluu tähän kategoriaan tasolla Series ja U19 luokan ilmoittautuminen Suomisportiin.

BWF/BE sanktioiduissa kilpailuissa ja niiden ilmoittautumisessa noudatetaan hyvien tapojen lisäksi BWF:n ja BE:n kilpailusääntöjä (BWF Competition Regulations ja BE Circuit Regulations) jo ilmoittautumisvaiheessa, jotta asiat sujuvat jouheasti ja kaikille samalla tavalla.
On sovittu, että suomalaiset pelaajat ilmoittautuvat kaikkiin kilpailuihin vähintään viikkoa ennen varsinaista ilmoittautumisen päättymispäivää (Entry Deadline), koska entry deadline on ensimmäinen päivämäärä, joka vaikuttaa osallistujan maksuvelvoitteen syntymiseen BE Circuit Regulationin perusteella (kaikki BE Circuit kilpailut [aikuiset, U19 ja U17 Circuit]). Näin menetellen meillä on viikon varoaika poikkeustilanteille.

BWF kilpailuissa ei peritä Entry feetä (ilmoittautumismaksua) sen sijaan BE:n kilpailuissa kilpailujärjestäjä sellaisen perii ja sen maksuvelvollisuuden syntyminen on BE:n säännöissä selkeästi kuvattu (kappale 17) ja on lyhyesti:
– ilmoittautumismaksun maksuvelvoite syntyy silloin, kun pelaajaa ei ole poistettu (withdrawn) kilpailusta ennen viimeistä ilmoittautumispäivää (Entry deadline) ja hänet on kilpailuun hyväksytty, joko pääkilpailuun tai karsintaan. Lista (M&Q-list ja Acceptance list) pelaajista julkaistaan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeisenä perjantaina kilpailun ”BWF kisasivulla”. Kilpailuiden viimeinen ilmoittautumispäivä on aina tiistaina.
– maksuvelvoitetta ei synny pelaajalle, joka on M&Q listalla varasijalla (Reserves) ennen kuin hänet mahdollisesti nostetaan karsintaan. Tämän seuraaminen on pelaajan vastuulla ja kilpailunjärjestäjän tulee pyytää tästä vahvistus pelaajan liitolta.

Kilpailusta poisjäänti
Kaikissa yllä mainituissa kilpaluissa poisjäänti ilman ilmoittautumismaksun maksuvelvoitetta päättyy Entry Deadline -päivänä eli siihen päivään asti kilpailusta voi jäädä pois ilman ilmoittautumismaksua.
– poisjäänti Entry deadlinen jälkeen mutta ennen Withdrawal Deadlinea (maanantai ennen arvontaa) ei poista maksuvelvoitetta kun pelaaja on hyväksytty karsintaan tai pääkilpailuun
– poisjäänti Withdrawal deadlinen jälkeen aiheuttaa ilmoittautumismaksun lisäksi BWF:n Late withrawal feen eli sakon, jonka suuruus riippuu kilpailun tasosta.

Yhteistyössä