Seurojen tietopankki

Seuratoiminnan pyörittäminen vaatii liikunnallisen kiinnostuksen lisäksi myös tietoa yhdistyksen hallinnosta ja juridiikasta. Olympiakomitean seurapalveluja esittelevästä kokonaisuudesta löydät mm. seuratoiminnan tsekkauslistan, työkaluja oman seuratoiminnan kehittämiseen ja erilaisia malleja säännöistä ja sopimuksista. Se on kaikille seuroille ja järjestöissä työskenteleville tarkoitettu lainsäädännön tietopankki. Teksti on luonteeltaan yleistä. Yksityiskohdat kannattaa aina selvittää vastuullisten viranomaisten kanssa.

Päätä oikein -käsikirja on järjestötoiminnan lainsäädännön tietopankki, josta voi tarkistaa, että seurassa toimitaan sääntöjen mukaan. Hallinnon eri osa-alueiden lyhyitä koulutuksia tarjoavat liikunnan aluejärjestöt, joilta voi kysyä apua myös muihin seuratoiminnan kehittämiseen liittyvissä asioissa.

Olympiakomitean Seurapalvelu-sivut

AJANKOHTAISTA JUURI NYT!

Uudistuva tietosuojalainsäädäntö koskee myös sulkapalloseuroja. Onko seurasi jo valmistautunut 25.5.2018 sovellettavaksi tulevaan tietosuojalainsäädäntöön? Asetus tuo rekisterinpitäjille ja henkilötietojen käsittelijöille uusia vastuita ja velvoitteita, mutta apuakin löytyy. Mailapeliyhteistyö on tammikuisen muuton jälkeen tiivistynyt ja avannut meille uusia mahdollisuuksia toimia yhdessä. Tämä Tennisliiton tuottama opas meidän kaikkien seurojen käyttöön on siitä loistava esimerkki.

Opas seuroille henkilötietojen käsittelyyn 23.5.2018

Yhteistyössä