Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Kategoria: Tapahtumat

Sulkapallon Suomen mestarit vuosimallia 2022 selvisivät tänään

Julkaistu:

Yonex Sulkapallon SM-kisat 2022, 9.-11.6. Vantaan Energia areena.

Sulkapallon SM-kisat huipentuivat tänään finaaleihin, joista ei jännitystä puuttunut. Illan ensimmäisenä otteluna nähtiin Kalle Koljosen ja Joakim Oldorffin välinen taisto, joka oli Koljosen revanssi, sillä Oldorff kukisti hänet semifinaaleissa viime vuonna. Tänään Koljonen oli kuitenkin huippukeskittynyt ja hallitsi peliä selkeästi. Lopputulos 21-13 21-13. Mestaruus on Koljoselle kolmas.

Naisten kaksinpeliin saatiin uusi mestari, kun viime vuoden hopeamitalisti Nella Siilasmaa voitti finaalissa Heidi Puron kolmieräisen matsin päätteeksi lukemin 18-21 21-11 21-5. Kyseessä oli 18-vuotiaan Heidi Puron ensimmäinen SM-finaali naisten kaksinpelissä.

Sekanelinpelissä nähtiin toisinto viime vuoden finaalista, kun Anton Kaisti ja Iina Suutarinen kohtasivat Julius Von Pfalerin ja Jenny Nyströmin. Matsi tarjosi katsojille upeaa sekanelinpeliä koko rahan edestä. Kolmieräisen taiston jälkeen Kaisti ja Suutarinen seisoivat korkeimmalla korokkeella ja taulussa lukemat 22-24 21-9 21-16.

Myös miesten nelinpeliin saatiin uudet mestarit, kun Joakim Oldorff ja Tony Lindelöf voittivat finaalissa Henri Aarnion ja Marko Pyykösen pistein 18-21 21-19 16-21. Mestaruus toi suomalaiseen sulkapalloon toisen isä-poika parin, jossa Suomen mestari löytyy molemmista polvista. Tony Lindelöfin isä legendaarinen Lasse Lindelöf nostettiin juuri tänään Sulkapallon Hall of Fameen. Aikaisemmin vastaavia isä-poika voittajia ovat olleet ainoastaan Mårten ja Mikael Segercrantz.

- Ensimmäinen Suomen mestaruus tuntuu aivan huikealta! Joakimin kanssa olemme pelanneet U13-luokasta lähtien nelinpeliä. Mikä siis sen parempaa, kun hänen kanssaan napata ensimmäinen SM-kulta! Valmistautuminen kisaan armeijasta käsin on ollut hieman erilainen, kuin normaalisti. Sulkapalloa on ylipäätään päässyt treenaamaan vähemmän, mutta nyt sai kuitenkin hyvän treeniviikon alle näitä kisoja varten. Henkistä kanttia siellä sen sijaan on armeijassa koeteltu ja se nähtävästi näkyy heti jo kentällä vahvuutena! Tony Lindelöf kertoi voiton jälkeen.

Illan viimeisessä finaalissa Mathilda Lindholm ja Jenny Nyström uusivat odotetusti mestaruutensa, mutta kyseessä oli kuitenkin ensimmäinen kerta, kun Kouvolan Sulkapalloseuran pelaaja pelasi SM-kisojen finaalissa. Noora Nokkala ja Heidi Puro pokkasivat finaalista hopeaa, kun Nyström ja Lindholm takoivat tauluun 21-13 21-12.